Határtalanul program

3 órája

Több mint félmillió diák a Határtalanul Programban

A Határtalanul Program révén már több mint 500 ezer magyar diák ismerkedhetett külhoni magyar közösségekkel. A Nemzetpolitikai Államtitkárság projektje nemcsak a fiatalok nemzeti identitását erősíti, hanem a szülők és tanárok körében is pozitívak a visszajelzések.

Balogh Éva

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott nemrégiben a Képmás magazinnak a Határtalanul Program sikeréről, amely 2011 óta több százezer diák számára tette lehetővé, hogy határon túli magyarokkal találkozzanak. 

Fotó: hatartalanul.hu

A program nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok számára is meghatározó élményeket nyújt, hiszen új régiókat fedezhetnek fel, és szélesíthetik kapcsolataikat és látókörüket. Potápi Árpád János szerint a résztvevők közül sokan később családjukkal is visszatérnek a helyszínekre, így a program hosszú távon is erősíti a magyarságtudatot és a nemzeti összetartozás érzését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában