Különleges kaland

9 órája

Újra találkoztak az óvónénikkel a kisdiákok

Különleges délelőttöt szerveztek a szekszárdi Baka István Általános Iskolában. A program során az elsős kisdiákok nagy örömmel fogadták régi óvónőiket. Az esemény nemcsak a tanulásról szólt, hanem azokról az érzelmi szálakról is, amelyek a gyerekek, az óvónők és a tanítók között húzódnak.

Bencze Péter

A látogatás során az óvónők egy magyar és egy matematika órán vettek részt. A gyerekek lelkesen és magabiztosan mutatták be, mit tanultak az elmúlt hónapok során, miközben a tanítók vezették a tanórákat. A pedagógusok célja az volt, hogy az óvónők lássák, milyen eredményeket értek el a gyerekek az iskola első hónapjaiban, valamint hogy bemutassák az általuk használt módszereket.

A gyerekek nagyon élvezték, hogy újra találkozhattak egykori óvó nénieikkel.
A gyerekek nagyon élvezték, hogy újra találkozhattak egykori óvó nénieikkel
Fotó: Facebook

A tanórák után egy kerekasztal-beszélgetésre is sor került, ahol az óvónők és a tanítók megoszthatták egymással szakmai tapasztalataikat. A beszélgetés során a tanítók ismertették az iskolai beszoktatás folyamatát és annak kihívásait, míg az óvónők a gyerekek óvodai éveiről adtak visszajelzést. Az eszmecsere során felmerültek olyan kérdések, amelyek a gyerekek fejlődését és alkalmazkodását érintették, és amelyek a jövőbeni oktatási stratégiák kialakításában is hasznosak lehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában