farsang

2018.03.02. 08:30

Finom falatokkal ünnepeltek

Balázs László

A gyönki Német Nemzetiségi Egyesület és a művelődési ház közösen rendezte meg gyerekeknek és felnőtteknek szóló farsangi mulatságát.

Kemler Imréné, az egyesület elnöke elmondta, szombaton 15 órától az ovisok és általános iskolások a Széltolók együttessel zenés előadáson vettek részt: versrészleteket kellett kitalálni, a jó válaszokat csokoládéval jutalmazták. Ezenfelül minden gyerek a szervezettől Rubik-kockát kapott ajándékba. Este a felnőttek vacsorán vettek részt, ahol hentestokány, többféle fánk, a Jásdi pincészet borai, illetve egy finom pörkölt, cukortorta nyújtott kulináris élvezetet. A két rendezvényen több mint százan vettek részt. Kemler Imréné hangsúlyozta, a nonprofit egyesület 1993-ban alakult, azóta meghatározó szereplője a helyi közéletnek.

Az egyesület tagságának létszáma folyamatosan nő, jelenleg több mint 140 főt számlálnak az ország minden részéből.

Aktívan működnek, minden hónapra jut valamilyen érdekes program, vagy rendezvény. Legközelebb március 21-én tojásfestést szerveznek a gyerekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában