kiállítás

2018.09.17. 19:20

Szürrealista világ a képeken

Gáspár Gyula festőművész kiállítása nyílt meg a Tamási Galériában. A Fosszíliák című tárlatot Baky Péter festőművész és Haás Mária művelődésszervező nyitotta meg, zongorán közreműködött Cseke István.

Balázs László

„Festészetté érett, szürrealista, minimalista világ ez, melyben a részletek és az egész folyamatos játéka, egymásnak feszülése, sajátos kompozícióba rendezése teremti meg a művészetet, Gáspár Gyula sajátos, rendkívül egyedi művészetét – ajánlotta a látogatók figyelmébe a képeket Baky Péter. – Nem egyszerű helyzet ez, lévén a művek számos megközelítési lehetőséget hordoznak, s ezzel Gáspár Gyula azon kortárs művészeti törekvések egyik képviselője, akik képesek arra, hogy a fantasztikum és a szürrealizmus lehetőségeit ötvözve nyújtsanak a befogadó számára katartikus érzéseket, vagy éppen tudományos kérdéseket is felvető továbbgondolási lehetőségeket!”

Gáspár Gyula 1987 óta él Magyarországon, 1996-ban megkapta a Víz ‚P’Art Alapítvány díját. A kiállítást október 7-ig lehet megtekinteni a galéria nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában