Béla király téri akusztik

2019.03.31. 18:30

A Csobogó mutatkozott be a Scarabeusban

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Magyar és külföldi klasszikusok, illetve kortárs költők megzenésített verseivel mutatkozott be a közönségnek a Csobogó együttes a Scarabeus Rendezvényteremben. A Béla király téri Akusztik sorozat szombat esti eseménye annyiban tért el a verses koncertektől, hogy vetítéssel egybekötve érdekességeket tudhattak meg az érdeklődők a költőkről.

A zenekarról annyit érdemes tudni, hogy három éve alakultak, a zenészeket a versek és a zene szeretete hozta össze. A tagok – Varga Jenő gitár, ének; Decsi-Kiss András gitár, fuvola; Fenyvesi Gábor vokál, ritmus hangszerek – külön-külön is zenélnek. Ebben a felállásban többek között felléptek már a Múzeumok éjszakája és a Költészet napja különböző programjain, de rendhagyó irodalomórákat is tartanak általános iskolásoknak.

Ezúttal a Szekszárdi Gitár Egyesület meghívásának eleget téve csaptak a húrok közé. Az együttes vendége Pintér Zsolt utcazenész volt, akinek a formáció hangszervásárlásban is segített, s ezúttal a Fehér sólyom című saját versét adták elő közösen. A jó dalok mellé jó borok dukáltak. A kétszer negyven perces zenei blokkok között a közönség poharába jóféle szekszárdi bor került: Gál József borász a Takler Borbirtok kiváló nedűivel oltotta a hallgatóság szomját.

A Szekszárdi Gitár Egyesület következő rendezvénye a Vármegyeházán június 15-én a tizenkettedik alkalommal megrendezendő Borok és Húrok Fesztivál, ahol idén is különleges hang- és borkóstolót élvezhetnek majd az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában