jubileum

2019.05.01. 10:30

Díszvendégeknek is szólt a taps a hangversenyen

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

40+1 év Szekszárd zeneoktatásában. Ezt a címet viselte az a rendezvény, melyen Szily Lajos trombitatanár növendékei adtak jubileumi hangversenyt a múlt hét pénteken Szekszárdon, a Művészetek Házában. Az utánpótlás nevelésében és a kulturális életben kiemelkedő szerepet betöltő művészt, valamint a közönséget Ács Rezső polgármester és Ágostonné Béres Kornélia, a Liszt Ferenc Zeneiskola tagintézmény-vezetője köszöntötte. Mindketten nagyra értékelték Szily Lajos példa értékű munkásságát.

A publikum díszvendégnek is tapsolhatott, Farkas István Péter, Liszt-díjas harsonaművész, egyetemi tanár, Szekszárd szülötte 40 évig volt az Operaház első harsonása. Ugyancsak bemutatkozott Blumenschein Gábor trombitatanár, kamaraművész, Hepp Attila trombitaművész, Domokos János Antal trombitaművész, Szőts Árpád trombitaművész, Oszter Miklós kürtművész, valamint Árvai Balázs, Boros András, Béda Zsombor és Kovács Zsolt trombitatanár, karnagy. Zongorán Sigmondné Erős Andrea és Lozsányi Tamás kísérte a művészeket. Természetesen az ünnepelt is fellépett, két ifjú tanítványával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában