hangverseny

2019.12.06. 19:10

Volt fuvola, klarinét, zongora, vers és ének

Szeri Árpád

Fotó: Kiss Albert

Bacher Martin és Katz Hajnalka 7. osztályos tanulók fuvola kettősével kezdődött az Egy óra belőlünk című, hagyományos rendezvény a Szekszárdi Garay János dísztermében. Miképp korábban, ez alkalommal is az Alma Mater művészi tehetséggel megáldott fiataljai léptek a közönség elé.

Az ünnepi műsor ezután a 8. osztályos Vass Odett, a 12. osztályos Loboda Izabella, a 9. osztályos Orbán Réka Csilla, valamint Bognár Szabolcs énekével folytatódott. Valamennyi közreműködő a Liszt Ferenc Zeneiskola magánének tanszakán folytat tanulmányokat Bognár Szabolcs operaénekes, magánének tanár növendékeként. Zongorán, akárcsak kezdéskor, Laki János, a Liszt Ferenc Zeneiskola zongoratanára kísérte a csapatot.

A 9. osztályos Kedves Benedek János klarinéton adott elő egy klasszikus szerzeményt, zongorán ugyancsak Laki János közreműködött.

A 9. osztályos Varga Fanni verset mondott, a gimnázium német nemzetiségi kamarakórus pedig – Naszladi Judit művészeti vezető, karnagy vezényletével – karácsonyi dalokat énekelt. Az énekkart Keller Antal kísérte harmonikán.

A 12. osztályos Szücs Péter Arany János Walesi bárdok című balladáját angol fordításban szavalta el. Később klarinéton játszott egy Kovács Béla kompozíciót.

A zeneiskola felsőbb éves zongorista növendékeinek sorát a 10. osztályos Sándor Zsigmond nyitotta meg, majd a 11. osztályos Hájas Kristóf és a 12. osztályos Szabados Balázs mutatkozott be. Az adventi hangverseny a 12. osztályos Tumpek Fanni, majd a 11. osztályos Balogh Nóra klarinét muzsikájával zárult. Mindkettőjüket Laki János kísérte zongorán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában