Gévai Csilla új kötete

2020.09.17. 16:00

Nagyon kék könyvet mutatott be az írónő

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Gévai Csilla író, képzőművész friss megjelenésű Nagyon kék könyv című ifjúsági ismeretterjesztő kötetét mutatta be a szekszárdi Gyermekkönyvtárban csütörtökön. A mű a hazai vizek állapotáról és általában a vízről szól, persze kisiskolások számára érthető formában.

Gévai Csilla nem először járt Szekszárdon, öt évvel ezelőtt is volt itt. Akkor az Amíg utazunk sorozatról és a Nagyon zöld könyvről beszélt.

Tolna megye székhelyét nagyon szép városnak tartja. A városokat az alapján is értékeli, hogy mennyire zöldek. Nagyon kedveli a termetes fákat. Sok városban nem hagyták meg ezeket a sétányokat, a szekszárdi platánsor viszont szíve csücske. Az ide vezető buszutat is szereti, a városfekvést is szépnek találja.

Fotó: Makovics Kornél

A szerző azt is elárulta: ezután is a környezetvédelem jegyében fog írni. – Nem elég csak írni, hanem cselekednünk is kell – tette hozzá.

Gévai Csilla csütörtök délutáni kötetbemutatója a Gyermekkönyvtár „zöld” (környezettudatos) programjai közé illeszkedett, jegyezte meg Tatainé Berta Zsuzsanna, a könyvtár munkatársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában