TV ajánló

2023.01.18. 10:00

A telekinetikus erő pokla

Stephen King regénye alapján.

TN

Carrie, azaz Chloë Grace Moretz

Forrás: Shutterstock

Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét. Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki. 

Stephen King első, saját nevén megjelent regénye megélt már két feldolgozást. Azonban Brian De Palma 1976-os verziójánál fojtogatóbbra egyik sem sikerült, írja a 2013-as, Kimberly Peirce rendezte remake-ről egy kritikus. Az is tény, hogy a Carrie olvasva sem éppen kellemes élmény, ugyanakkor olyan univerzális témákat dolgoz fel, melyek nem csak a középiskolásokat ragadja meg, hiszen a sanyarú sorsú főhősnő a különcök archetípusát testesíti meg. Ráadásul az iskolai zaklatások, a bántalmazó szülő-gyerek viszony, a mentális betegségek és a vallási fanatizmus manapság központi téma a mainstream médiában is. 

Carrie, Moziverzum, 21 óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában