Tv ajánló

2023.07.02. 18:15

Csak semmi pánik!

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz.

Teol.hu

Csak semmi pánik című film jelenete

Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. A rendőrség és egy bűnbanda ügyködik a cél érdekében, de mintha Ötvös Csöpi főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) akaratlanul is inkább a bűnbandának segítene.

Végül Csöpi esze és ereje minden problémát időben megold, Kardos learatja a babérokat, és Csöpi is éppen eléri a balatoni Kék szalag vitorlásverseny startját.

A Bujtor István főszereplésével, saját forgatókönyvéből készült bűnügyi kalandfilm bemutatásakor nagy sikert aratott a magyar mozikban '82-ben.

Érdekesség, hogy a filmben nagyon sok hamis rendszám szerepel, Hinze és a bűnbanda által használt nyugati kocsiké mind hamisítvány, sőt a film vége felé az egyik rendőrautóé is: az RA-67-95 (amelynek csomagtartójába a kislány elbújik) az első snitten nem eredeti, a következőkön már igen.

A filmet 2006-ban digitálisan felújították, a felújított változatot 2007. január 3-án mutatták be az M1 csatornán.

Csak semmi pánik, Duna Televízió, vasárnap 20:10

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában