Tájképektől a portrékig

2023.09.09. 13:12

Kovács Béla, a tolnai tájkép-, portré- és szobafestő

A város évről-évre visszatérő rendezvénye a Bárka Fesztivál, melynek programkínálatában Kovács Béla helyi festő, Színeim világa című kiállításának megnyitója is szerepelt.

Wessely Gábor

Kovács Béla a legutóbbi alkotásaival. (A szerző felvétele)

Köszöntőt Tóth Györgyi, a Tolnai Kulturális Központ igazgatója mondott a Mag-házban. Az alkotó pályáját így vázolta: tájképekkel kezdte, aztán háziállatokat, főleg lovakat ábrázolt, majd következtek a portrék. Széles a repertoárja, minden korosztályhoz szól.

A megnyitón közreműködött a bonyhádi gitáros-énekes Kovács Gábor, megzenésített versekkel. A szervezői és műsorközlői feladatokat Józsa Jácint látta el. 

Kovács Béla azon szerencsések közé tartozik, akiknek a munkájuk ugyanaz, mint a hobbijuk. Ma már nyugdíjas, de hosszú évtizedeken át szobafestőként dolgozott. Autodidakta módon képezte magát. Eleinte főleg a természet, a holtágak világa ihlette meg. Lágy tónusú munkái születtek. Kapott képalkotói tanácsokat Mözsi-Szabó Istvántól is. 

Változást igenlő, fejlődőképes alkotó. Legfrissebb portréin bátran használ erőteljes, harsány színeket. Kiállítása október 6-ig tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában