Országos Könyvtári Napok

2023.10.12. 19:00

Dombóvári alkotóknak is teret adott a programsorozat

Változatos programokat kínált a dombóvári Földi István Könyvtár a múlt heti Országos Könyvtári Napok alkalmából.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotókiállítással indult a programsorozat (Fotó: Facebook)

Nyitásként a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli fotóművészeinek képeiből nyílt kiállítás, amelyet Bán Emma könyvtárvezető köszöntője után Fekete Tamás, az egyesület alelnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a szervezetet 2002-ben 27 lelkes fotográfus alapította, és mostanra kilenc országból közel kétszáz tagot számlál. Ezt követően Tilinger Sándor, dombóvári fotós ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a hónap során látható kiállítást – írják a Dombovar.hu összefoglalójában.

A további programok során Tomcsányiné Goróczi Katalin, Szentendrén élő nyugdíjas pedagógus, egykori dombóvári diák volt a könyvtár vendége. Vele a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület képviseletében Takács Istvánné helytörténeti kutató beszélgetett. A találkozón Tomcsányiné Goróczi Katalin Mély kút az éj című kötetében megjelent verseiből és Dombóvárról írt novelláiból hangzott el válogatás Juhász Csilla és Kőszegi Csaba Valér közreműködésével.

Szerdán Németh Nyiba Sándor, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke, költő, zeneszerző, olimpikon látogatott Dombóvárra. A „Ne szégyelld, hogy van lelked!” címet viselő esten történetek hangoztak el Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Babits Mihály életéből. A rendezvényen Deák Attila, dombóvári festő alkotásait is meg lehetett tekinteni. A szintén dombóvári születésű Balaskó Ákos, Petri György-díjas költő, programozó is a rendezvénysorozat vendége volt. A verseskötet bemutatón Albrecht Ferenc gimnáziumi tanár beszélgetett a szerzővel. Zárásként Deli Orsi Kerekítő foglalkozása várta a kisgyerekes családokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában