A gyerekek művei színfoltok a galériában (videó)

Valóságos Szín-folt nyílt Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ emeleti galériájában, ahol a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (PSEG ÁI és AMI) grafika és festészet tanszakának növendékei mutatkoznak be műveikkel.

Farkas Eszter

A Szín-folt című kiállítás május 22-én nyílt meg ünnepélyes keretek között a bonyhádi művelődési központban. A látogatók a PSEG ÁI és AMI grafika és festészet tanszak tehetséges diákjainak alkotásaival ismerkedhettek meg. A megnyitó népzenei dallamokkal vette kezdetét, amelyeket Tanai Gergely, a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola népzene tagozatos növendéke adott elő. A hagyományos bukovinai dallamok méltó módon alapozták meg az esemény hangulatát.

Kovács Ferenc, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyitotta meg a Szín-folt című tárlatot a bonyhádi művelődési központban
Fotó: Mártonfai Dénes

A megnyitó során külön kiemelték Tanainé Guzorán Anna Erika és Bükösdi Gábor rajztanárokat, akik a grafika és festészet tanszak művészetpedagógiai irányítását végzik. A rendezvényen tiszteletét tette Filóné Ferencz Ibolya polgármester is, aki szintén köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a helyi művészeti oktatás jelentőségét.

A megnyitó hivatalos részét Kovács Ferenc, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézmény-igazgatója folytatta, aki ünnepélyesen megnyitotta a kiállítást. Ezt követően Bükösdi Gábor gimnáziumi festőművész-tanár osztotta meg gondolatait és mutatta be szakmai szemszögből a kiállított alkotásokat, amelyek a diákok kreativitását és tehetségét dicsérik. Az ünnepség zárásaként a Bartók Béla AMI népzene tagozatos növendékei, a Buksi Banda szórakoztatta a közönséget újabb bukovinai dallamokkal, amelyeket nagy tapssal fogadott a közönség.

A kiállítás június 19-ig tekinthető meg a művelődési központ kiállítótermében, hétfőn 12 órától 18 óráig, keddtől péntekig pedig 9 órától 16 óráig várják az érdeklődőket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában