Teol.hu podcast

2024.05.10. 19:00

Két díjat is bezsebelt Deli Áron az idei Országos Szép magyar beszéd versenyen

A Kazinczy-díj Alapítvány szervezésében az idei évben is megrendezésre került a Szép magyar beszéd verseny. Az Alapítvány célja, hogy a magyar nyelv ápolása érdekében igényes, kulturált és kifejező magyar beszédre ösztönözze a színművészeket, a média szereplőit és a magyar ifjúságot. Az Alapítvány céljainak megvalósítása során az Oktatási Minisztérium erkölcsi támogatását élvezi.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Két díjat is bezsebelt Deli Áron az idei Országos Szép magyar beszéd versenyen

Forrás: TEOL

A céljainak elérése érdekében az Alapítvány Kazinczy-díjban részesít anyanyelvünket példamutatóan használó színészeket, rádiós és televíziós hivatásos beszélőket, továbbá az ifjúság beszédkultúráját elkötelezetten és eredményesen gondozó magyartanárokat, valamint magyar fiatalokat; országos kiejtési-nyelvhasználati versenyeket szervez, illetve segíti ezen versenyek megrendezését.

Az idei versenyen a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója, Deli Áron Kazinczy Érmet kapott, valamint a kötelező és a szabadon választott szöveg kiváló átadásáért Rotary díjban is részesült. A HírFm Magazin vendégeként Áron mesélt a verseny izgalmairól és előzményeiről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában