Előadás

2024.05.28. 13:58

Kortárs költők verseit zenésítették meg

Tanner Vilmos és fiatal zenésztársai kortárs költők megzenésített verseit adták elő a Bátaszékieknek.

Mauthner Ilona

Néhány hete lépett először a nagyközönség elé az a háromtagú együttes, amelynek tagjai kortárs költők megzenésített verseit adták elő azoknak, akik az irodalomra és a zenére egyaránt fogékonyak. Tanner Vilmos gitáros két fiatal zenésztársat választott maga mellé, és Bátaszéken hiánypótlónak számító, kulturális műsorral álltak elő – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál a közösségi média felületükön.

zene, gitár, tanner vilmos, kortárs költők
Péter Olivér, Molnár Pál és Tanner Vilmos kortárs költők megzenésített verseit adták elő (Fotó: BátaszékMost/Facebook)

A verses-zenés estjüknek akkora sikere volt, hogy egy hónapon belül már másodszor adták elő a bátaszéki közönségnek. A cél pedig – a saját maguk szórakoztatása mellett – a közönséget néhány pillanatra megállásra késztetni. Kizökkenteni a folyton rohanó világunkból.

A versek kiválasztásánál egyértelmű volt az a fajta kívánalom, hogy a mai magyar irodalomnak az emészthető, a hallgatóság számára érthető válfaja legyen, témájában a hétköznapi eseményeket, élethelyzeteket, általános- és örök érvényű igazságokat fogalmazzon meg, rávilágítva az apró örömökre. 

Az előadók a verseket megzenésítve közvetítették. Az együttes vezetőjének énekhangja mellett gitárjátéka, valamint Molnár Pál hegedű hangja és Péter Olivér prózai előadása tette könnyeddé az estét. A bő egy órás műsor sikerét garantálták az ismert költő, Grecsó Krisztián versei és barátja, Hrutka Róbert zenész által megkomponált mondanivaló, valamint a három előadó lelkes és intuitív előadása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában