Kikapcsolódás

2024.06.29. 14:40

Hamarosan startol a Gastroblues Fesztivál

A blues, a jazz, a rock és a gasztronómia híveit, valamint a borbarátokat várják a jövő héten Paksra. Kezdődik a város nagy múltú rendezvénye, a Gastroblues Fesztivál.

Révészné Hanol Erzsébet

Hétfőn kezdődik Pakson a Gastroblues Fesztivál, amely idén is koncertekkel, főzőversennyel, magyar nemzeti ételek-italok bemutatójával várja a blues, a jazz, a rock és a gasztronómia híveit, valamint a borbarátokat. 

gastroblues fesztivál, paks
Hétfőn startol a Gastroblues Fesztivál. Archív fotó: Molnár Gyula

Ötvennél is több koncert a Gastroblues Fesztiválon

A fesztivál egy hetes zenei programja bő ötven koncertből áll majd össze öt helyszínen. A helyszínek közé bekerült az Atomerőmű Sportegyesület megújult kosárcsarnoka, ahol a hazai és külföldi sztárvendégek is játszanak majd. Köztük lesz a jazz-rock triójával fellépő Matteo Mancuso, a 21. századi bluest és számos egyéb műfaj gitárjátékát megújító fiatal olasz virtuóz, aki „The Journey” című albumával robbant be a nemzetközi gitáros hírességek közé. Szintén fellép Laura Cox, a gyönyörű francia rockgitáros, akinek legújabb albuma kemény blues-rock hangzást sugall.

Omega Testamentum is színpadra lép

A hazai előadók közül többek között ott játszik az Omega-alapítótag, Debreczeni Ferenc dobos vezetésével életre hívott, a legendás együttes emlékét őrző Omega Testamentum, valamint Tornóczky Ferenc nemrég létrehozott, népszerű blues rock zenekara, a Tornóczky All Access. A Mike Gotthard és Szebényi Dániel alkotta Blues MD – akárcsak tavaly – kiegészül vendégekkel. Ezúttal Ganxsta Zolee és Takács Vilkó alkotta Dos Diavolos, valamint Vitáris Iván csatlakoznak hozzájuk. Fellép a Kézdy Lucával és Závodi Jánossal kiegészült Mini együttes is.

Határon túli formációk is megmutatják magukat

A klubkoncertekre hétfőn, kedden és szerdán a Gastroblues Klubban kerül sor, a hét második felében pedig az ASE Sport Étteremben: többek között a Charlie Firpo Blues Band, a Rudán Joe Akusztik, a Loyal Apples’ Club vagy a Dos Diavolos produkcióját hallhatja majd a közönség. A szombati templomi koncerteken több határon túli formáció mutatja meg magát, így a rozsnyói Pál Balázs Jenő Band vagy a kézdivásárhelyi Brothers Zenekar.

A vasárnapi Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőversenynek az ASE Park ad otthont. Ott többek között az Ismerős Arcok és a Deák Bill Blues Band is zenél majd. A hagyományos borbarát találkozó július 5-6-án lesz, az érdeklődők számos pincészet, így az Eszterbauer, a Takler (Szekszárd), a Légli (Balatonboglár) és a Tiffán (Villány) borait kóstolhatják meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában