„Együtt téren-nyáron”

2024.07.14. 08:01

A lenyugvó Napnak is volt ereje Tolnán

A lenyugvó Napnak is van ereje. Ezen megállapítás valóságtartalma péntek estefelé, a Hősök terén rendezett, „Együtt téren-nyáron” elnevezésű programon is bizonyítást nyert.

Teol.hu

A pokoli hőség kissé visszafogta az érdeklődést a rendezvény iránt (Fotó: Makovics Kornél)

A Tolnai Művelődési Központ délután ötkor induló rendezvénye elején és a késő estébe nyúló végén is meglehetősen meleg volt. Egy forrónak ígérkező éjszaka izgalmai helyett pedig most sokan inkább a valamivel hűvösebb otthonok unalmasabb biztonságát választották.  

Így ezúttal a korábbi Hősök terei bulikhoz képest valamivel családiasabb körben zajlott az esemény. Aki viszont mégis a teret-nyarat választotta, az sem csalódhatott. Kézműves vásár, fajátékok, légvár, társasjátékok szerepeltek a kísérő programok között. A kora este egyik attrakciójaként nagy dudálással veterán járművek érkeztek – a városbéli felvonulás után – a piactéri parkolóba. Ha jól számoltuk, 14 éltesebb autóval és 7 motorkerékpárral ismerkedhettek és akár fotózkodhattak az érdeklődők. A járművek között volt Lada, Trabant, Wartburg, Volkswagen, Chevrolet, illetve Pannónia és Harley Davidson is. A legidősebb kocsi egy 1959-es Mercedes volt. A legöregebb jármű pedig egy 1939-es, ma is használt német katonai kerékpár. 

A program a tehetséges tinédzserekből álló tolnai The Rockwave együttes fellépésével folytatódott, majd a szekszárdi Kalus Trió remek előadásával folytatódott, illetve zárult. Az alkonyat utáni programra úgy tűnt, a szúnyogok is kíváncsiak voltak. A meleg még akkor sem igazán enyhült, de a tolnaiak és néhány, a városba látogató elszármazott ezúttal is jól érezték magukat együtt, téren-nyáron-forróságban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában