Tv ajánló

2024.07.11. 18:00

A martfűi rém története

A magyarországi sorozatgyilkosságokról szól A martfűi rém című 2016-os magyar film.

Brunner Mónika

Trill Zsolt, a film egyik szereplője

Forrás: MW

A történet szerint a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Martfűn 1957-ben Kirják János bevallotta egy nő meggyilkolását, ám később újabb szörnyűségek, sorozatgyilkosságok történtek. 

A Magyar Nemzet a film bemutatása után négy évvel, 2020-ban tárta fel a Martfűn történt gyilkosságok hátterét. A sorozatgyilkosságok az ötvenes években kezdődtek, hazánkban nem megszokottak az ilyen ügyek.

A Magyar Nemzet cikkében az áll, hogy Kirják János harminchárom éves tiszaföldvári lakos, házas ember, betanított munkásként dolgozott a martfűi Tisza Cipőgyárban az ötvenes években. A cipőgyárban 1957-ben megismerte Szegedi Margitot. Megígérte neki, hogy elválik. Megismerkedésük után néhány hónappal Szegedi Margitot holtan találták meg egy árokban, a nőt meggyilkolták. Kirják János beismerte a gyilkosságot, azt, hogy baltával fejbe sújtotta áldozatát, bevonszolta az út melletti kukoricásba, megerőszakolta, az áldozat testét a vízzel teli árokba fojtotta.

Börtönbe került, végül 1968-ban szabadult, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy Szegedi Margitot csakúgy, mint öt másik nőt, a szintén tiszaföldvári Kovács Péter gyilkolta meg. Kirják János két évvel a szabadulása után agyvérzésben hunyt el.

A martfűi rém, Magyar Mozi TV, 22.30 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában