Omega Testamentum

2024.07.14. 08:15

Debreczeni Ferenc: Kóbor Jánost utánozni hiba lenne

Az Omega egykori dobosa, Debreczeni Ferenc "Ciki" az Omega Testamentum formációval ápolja a legendás együttes életművét – többek között a paksi Gastroblues fesztiválon is zenéltek. A Duna csatorna Nyári emlékek – Hogy volt?! című műsorában beszélt a kihívásokról, különvéleményekről és arról, hogyan tölti mostanában a nyarakat.

Teol.hu

Az Omega egykori dobosa, Debreczeni Ferenc "Ciki" (Fotó: MTVA)

„Ha valaki Kóbor Jánost akarja utánozni, az nagy hiba, mert – rossz értelemben – cirkuszivá tudja tenni a produkciót” – vélekedett Debreczeni Ferenc "Ciki", aki az Omega Testamentum nevű formációval egyedüli egykori tagként tiszteleg a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega életműve előtt. A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével és Fonogram Életműdíjjal elismert dobos a Duna televíziós csatorna Nyári emlékek – Hogy volt?! című műsorában arról is beszélt, bár kereste az együttes gitárosát, Molnár Györgyöt, becenevén Elefántot, hogy csatlakozzon hozzá az Omega örökségének ápolásához, eddig nem járt sikerrel.

„Sajnos egyedül vagyok. Molnár Gyurit többször hívtam, hogy jöjjön muzsikálni, de ő más véleményen van az egész dologról. Én nagyon örülök, hogy van zenekar. Nemrég a Budapest Arénában, a Scorpions előzenekara voltunk, ahogy 30 évvel ezelőtt is történt”– tette hozzá a zenész, aki emlékzenekarával a világhírű német rockegyüttes turnéjának magyar állomásán lépett fel.

Debreczeni Ferenc nyári emlékeiről csak szűkszavúan beszélt: egy sikeres, országszerte és külföldön is turnézó együttes mellett kevés ideje jutott a kikapcsolódásra. Bár régen nagyon szerette a vízpari nyaralásokat, mivel a mostani szélsőségesen meleg időjárást már nehezen bírja, inkább észak felé igyekszik a legmelegebb hónapokban. Nincs ez másképpen télen sem, mivel kedvenc sportja a síelés, és 76 évesen is aktívan űzi. 

A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, amelyen 60 napig elérhetők a Hogy volt?! – Nyári emlékek korábbi epizódjai is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában