TV-ajánló

2024.07.05. 19:46

Halálos kór támadta meg a fiatal ügyvédet

Úttörő film volt a Philadelphia, amit Tom Hanks amerikai színész főszereplésével mutattak be 1993-ban. A Philadelphia – Az érinthetetlen című filmdráma egy AIDS-betegségben szenvedő fiatal ügyvéd harcáról szól.

Brunner Mónika

A film főszereplője, Tom Hanks 

Forrás: Shutterstock

A maga korában úttörőnek számító alkotással Amerika az egész világnak üzent. A Philadelphia – Az érinthetetlen című film középpontjában Andrew Be­ckett, egy szépreményű, fiatal ügyvéd áll (Tom Hanks), akit főnökei kirúgnak a munkahelyéről, miután tudomásukra jut, hogy Beckett nem csak hogy homoszexuális, hanem még AIDS-betegségben is szenved.

Tom Hanks a Philadelphiában játszott szerepéről néhány éve ezt nyilatkozta a The Guardian brit lapnak: a Philadelphia üzenete az volt, hogy ne félj. Ne félj se a homoszexuálisoktól, sem az AIDS-től. Annak, hogy elfogadták ezt az üzenetet, egyik ok az volt, hogy én alakítottam a főhőst. A világ megváltozott: ma jár nem fogadnák el, hogy egy heteroszexuális színész alakítson meleg figurát, nem tartanák hitelesnek – mondta.

Tom Hanks a filmszerep kedvéért körülbelül huszonhat kilót fogyott, pontosan a hitelesség kedvéért. A filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.
Philadelphia – Az érinthetetlen, amerikai filmdráma, Cinemax 2,  péntek 22.45.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában