Pedagógia

2024.07.08. 19:31

A középiskolásokat segítő egyesület 35. évfordulóját ünneplik Szekszárdon

Szekszárdi megalakulásának harmincötödik évfordulóját ünnepli a városban a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) kétnapos programsorozatán, amely július nyolcadikán hétfőn vette kezdetét. Ennek keretében pedagógusok érkeztek Szekszárdra az ország számos részéről.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) pedagógus tagjai, több mint egy tucat magyar, történelem, földrajz szakos tanár, pedagógusok érkeztek július nyolcadikán Szekszárdra, a "Bor és Művészetek" városába, hogy kétnapos eseménysorozattal ünnepeljék meg szekszárdi megalakulásuk harmincötödik évfordulóját. 

pedagógusok, szekszárd, bor
A kétnapos eseménysorozatra az ország minden tájáról érkeztek pedagógusok. Fotó: Makovics Kornél

Pedagógusok a szekszárdi hotelben 

A SZAKE az oktatássegítő, tanórán kívüli nevelést tűzte ki célul, az országos szervezet megalakulása óta középiskolás diákoknak szervez szabadidős programokat, nevéhez fűződik a Magyarország az én hazám elnevezésű honismereti vetélkedő. Szekszárdon három tagjuk is részt vesz a kétnapos eseménysorozaton, az ország minden tájáról, például Pécsről, Nyíregyházáról is érkező pedagógusokkal hétfő délután foglalták el az egyik szekszárdi belvárosi szállodában a szálláshelyeiket. Az első nap délután az országban egyedülálló Garay élménypince Bormúzeumának bemutatásán és borkóstolón vesznek részt, este pedig a szállodájukban beszélgetnek a SZAKE harmincöt évéről, jelenéről és jövőjéről. 

Közös élmények fontosak számukra

A programsorozat második, utolsó napján a faddi Meseházat tekintik meg, majd a Holt-Duna partján kirándulnak, később a Dunában fürdenek, vizibicikliznek, majd délután a szekszárdi Béla térrel ismerkednek, és megtekintik a Vármegyeháza kiállításait. Este Kovács Gábor zenész és különleges hangszerek készítője tart számukra bemutatót, majd másnap, szerda délelőtt hagyják el Szekszárdot. 

Szucsik Ágnes, a SZAKE elnöke lapunknak elmondta, hogy a közös élmények tartják őket életben, örülnek egymás társaságának, annak, hogy nem csak a versenyeken, hivatalos rendezvényeken találkoznak, hanem olyan eseményeken is, ahol kötetlenül tudnak egymással beszélgetni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában