Születésnap

2024.07.15. 20:00

Teltházas koncerttel ünnepelt a Csobogó Együttes (videóval)

A szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében tartották megalakulásuknak tizedik évfordulója alkalmából összeállított koncertjüket a Csobogó Együttes tagjai. A vasárnapi eseményen egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan sok gyűltek össze a Csobogó színpada előtt.

Bencze Péter

Az utcákon tomboló rekkenő hőség ellenére is igazán sokan vették a fáradtságot, hogy útra keljenek kényelmes otthonaikból és meghallgassák a Csobogó Együttes vasárnap délutáni koncertjét. A helyszínen látottak alapján, 180-190 vendég biztosan tartózkodott a zenei élmény ideje alatt a termeben.

Közel kettőszázan voltak kíváncsiak a CSobogó Együttes koncertjére.
Közel kettőszázan voltak kíváncsiak a Csobogó Együttes koncertjére.
(Fotó: Bencze Péter)

Különleges, születésnapi repertoárral készültek

Kifejezetten a mostani koncertre összeállítátott repertoárt hallgathatott a közönség a vasárnapi koncert során. Elsőként az együttes korai darabjai csendültek fel, majd ezeket követték az olyan alkotások, amelyek valamilyen elismérésben részesültek az elmúlt években.

Ezeket követően Csukás István kevésbé ismert, felnőtteknek írt munkáinak megzenésített változatait adták elő az együttes tagjai.  A Decsi-Kiss András, Nemes András, Fenyvesi Gábor, és Varga Jenő összeállítású négyesfogat zárásként két új – a Lennél-e, és a Szekszárdi dal című – szerzeményüket is bemutatta, és az est során színpadra lépett Mihalovics Zsolt, hegedűs is. 

Folyamatosan érkeznek a gratulációk

Portálunk hétfőn telefonon kereste meg Babothi-Varga Jenőt, aki azt mondta, a koncert óta folyamatosan csörög és csippog a telefonja, egymás után érkeznek a gratulációk. Amint mondta, amikor kiléptek a színpadra és látták, hogy a borzasztó kánikula ellenére is teltház előtt fognak látszani, egy pillanatra elszorult a szívük és hatalmas hálát éreztek az ott levők irányába.

A zenekarvezető arról beszélt, hogy tavaly a Takler Kúrián már adtak egy bemutató koncertet Csukás István műveinek megzenésített változataiból. Akkor nagyjából százharmincan foglaltak helyet a közönség soraiban. Most viszont ennél is sokkal többen jöttek el és ráadásul nagyon sok volt a zenészek számára eddig ismeretlen arc a közönség soraiban. Ahogy Babothi-Varga Jenő ennek kapcsán fogalmazott, mindezért hatalmas köszönet illeti a közönséget.

Legközelebb Zalában koncertezik a Csobogó Együttes

Augusztusban egy régi ismeretségnek köszönhetően a Zala vármegyei Rezin ad koncertet az együttes, majd szeptemnben ismét a szekszárdi Garay János Gimnáziumban állnak színpadra, decemberben pedig Győr-Sopron vármegyében is találkozhat velük a közönség. Addig pedig a tervek szerint több, Tolna vármegyei alkalom is lesz még, amikor a zene- és irodalomkedvelőket szórakoztatják majd.

Egy hónapja sincs, hogy újabb elismerést kaptak

Amint azt június végén megíruk, különdíjat kapott a szekszárdi Csobogó együttes a Versünnep Nemzetközi Seregszemle döntőjén. A  Versünnep Alapítvány nemrég tartott rendezvényének a Budapesti Operettszínház adott otthont. Ebben a patinás épületben lépett közönség elé a B. Varga Jenő, Decsi-Kiss András, Fenyvesi Gábor és Nemes András alkotta csapat. A zenekar a felnőtt zenés produkciók kategóriájában érte el ezt a kiemelkedő eredményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában