TV-ajánló

2024.08.27. 09:13

Kell nekem egy Dior-ruha!

Mi van akkor, ha egy angol takarítónő leghőbb vágya egy méregdrága, haute couture Dior-ruha? Dolgozik napestig, spórol, megkísérti a szerencsét, és végül Mrs. Harris Párizsba megy.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Merjük követni az álmainkat, még akkor is, ha látszólag minden ellenük szól. Nagyjából így foglalható össze az a kedves, szívmelengető film, amely egy angol takarítónő történetét meséli el, sok-sok bájjal, szerethető figurákkal.

A Mrs. Harris Párizsba megy Paul Gallico regényének harmadik filmfeldolgozása. Főszereplője Ada Harris, aki háborús özvegyként – a történet 1957-ben játszódik – Londonban dolgozik takarítónőkét. Egyik munkaadójánál felfedez egy méregdrága Dior-ruhát, és elhatározza, hogy neki is kell egy haute couture darab, ha a fene fenét eszik is. Így aztán az eddigieknél is nagyobb erőbedobással hajtja a munkát, kuporgatja a pénzét, és még a szerencsejátéktól sem riad vissza.

Igazi mese ez, hiszen számtalan nehézséget kell leküzdenie a főhősnek, de ismét beigazolódik, hogy jó tett helyébe jót várj, és Mrs. Harris végül elnyeri méltó jutalmát. A történet nincs híján humornak, és persze gyönyörű ruhákban is bővelkedik. Ám nemcsak a Dior-ruhacsodák érdemelnek említést, hanem valamennyi szereplő viselete. Elegáns, korhű ruhákban brillíroznak a színészek, és emellett minden kiegészítő és enteriőr hűen tükrözi az ötvenes éveket. Ráadásul magyar filmes szakemberek is dolgoztak a mozin, amelynek egyes jeleneteit Budapesten forgatták.

Annak, aki könnyed, de mégsem limonádé filmmel kapcsolna ki, érdemes ezt kiválasztania a Netflix kínálatából.

Mrs. Harris Párizsba megy, Netflix

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában