Gyermekportré kiállítás

2024.09.06. 08:40

A gyermeki valót ábrázolják a bonyhádi festő képei

Farkas Eszter

Szeptember 3-án Horváth Klára nyugalmazott óvodavezető nyitotta meg Koller Mártonné Szemünk fényei című tárlatát Bonyhádon a Koller Panzióban. A pasztellkrétával készült gyermekportrék és életképek varázslatos módon közvetítik az érzelmeket, amit Horváth Klára is kiemelt megnyitó beszédében.

Koller Mártonné „Szemünk fényei” című gyermekportré kiállítását Horváth Klára nyitotta meg
Koller Mártonné „Szemünk fényei” című gyermekportré kiállítását Horváth Klára nyitotta meg. Fotó: Máté Réka

Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője is köszöntötte az alkotót, Vera nénit, akinek a munkái már számos gyermek és felnőtt szívét meghódították. A kiállításon 86 kép került bemutatásra, melyek fele a tárlat végén új otthonra talált. Kollerné Vera néni nagylelkűen ajándékozta el az alkotásokat a szülőknek és nagyszülőknek, akik meghatottan fogadták az értékes portrékat.

A kiállítás helyszínéül a Koller Panzió Étterem szolgált Bonyhádon, ahol a látogatók testközelből csodálhatták meg a művész pasztelltechnikával készült gyermekportréit, melyek nemcsak vizuálisan lenyűgözőek, de érzelemteljesek is. A művészeti élmény maradandó nyomot hagyott a résztvevőkben, hiszen minden rajz egy-egy történetet mesélt el a gyermekek szemén keresztül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában