Tv ajánló

2024.09.06. 13:53

Brazília csodálatos tájait nézhetjük meg madártávlatból

Csatlakozzon Ön is egy lélegzetelállító utazásra a Guanabara-öböl mentén!

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

Fedezze fel a Fortaleza de Santa Cruz da Barra erődöt, amely a brazil partvidék védelmének egyik történelmi bástyája. A műsorban ellátogatnak Niteroi városába, ahol Brazília egyik legismertebb építészének futurisztikus művészeti múzeuma magasodik. Az öböl belső részén több mint százharminc sziget vár a nézőkre, köztük a festői Paqueta, amelynek négyezer lakosa őrzi a sziget autentikus hangulatát. 

Az öblöt övező Serra dos Orgaos-hegység Brazília hegymászó központjaként kínál páratlan látványt. Innen Rióba utazhatunk, ahol belecsöppenünk a világhírű karnevál éjszakai forgatagába, ahol az extravagáns jelmezek és a színes kavalkád garantáltan lenyűgözik majd. Másnap Riot fedezhetjük fel: gyönyörű strandjai, pezsgő belvárosa és ikonikus nevezetességei felejthetetlen élményt nyújtanak. 

Zárásként megcsodálhatjuk a város jelképévé vált hatalmas szobrot, amely mindenkit emlékeztet arra, hogy a világ egyik legizgalmasabb városában járunk. Csodálatos utazásokat tehetünk a kamera segítségével a világ legkülönbözőbb pontjain néhány méter, de akár több, mint 3000 méter magasságból. Minden egyes utazás egy varázslatos kalandra hívja a nézőket és egészen új szemszögből mutatja be Európa, Afrika vagy akár az Egyesült Államok tájait. Érdemes figyelemmel kísérni A világ madártávlatból című ismeretterjesztő sorozat többi részét is, talán következő úticélját is megtalálja.

A világ madártávlatból, M5, szeptember 6. 19 óra

 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában