Tárlat

2024.09.10. 14:24

Kortárs magyar festők táboroznak Gunarasban

Együtt alkotnak, tanulnak egymásról, művészetről diskurálnak. Festőtábor kezdődött Dombóvár-Gunarason.

Révészné Hanol Erzsébet

Minden alkotó három-három képviselteti magát a kiállításon

Kiállítással kezdődött a dombóvári festőtábor programja hétfőn. A művelődési ház Majoros Galériájában összegyűlt érdeklődőket Pintér Szilárd polgármester köszöntötte, majd Major Gabriella, a kiállítás kurátora nyitotta meg a tárlatot, amelyen a tábor résztvevőinek mindegyike három-három alkotással képviselteti magát.

Minden alkotó három-három képviselteti magát a kiállításon
Minden alkotó három-három képviselteti magát a kiállításon.

Deák Attila, a gunarasi tábor életre hívója elmondta, azzal a céllal szervezte meg már második alkalommal a programot, hogy találkozási lehetőséget teremtsen a kortárs magyar festőknek. Fontosnak tartja, hogy az internetes kapcsolattartáson túl személyes ismeretségek is kötessenek, és ezáltal tanulni is tudjanak egymástól. A péntekig tartó tábor során kötöttségek nélkül alkothatnak a meghívott festők. Mind más stílusban, más technikával dolgoznak, miközben folyamatos köztük a művészettel kapcsolatos eszmecsere. Munkájukba a csütörtöki nyílt napon minden érdeklődőnek betekintést engednek.

A táborban résztvevő festők között vannak helyi és más Tolna vármegyei alkotók, illetve érkeztek művészek többek között Kiskunhalasról, Szolnokról és Nyíregyházáról is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában