Színház

2 órája

Látomások: lenyűgöző tánc-show a Queen zenéjével és 3D látványvilággal

A Látomások című tánc-show nemcsak a vizuális élmények új dimenzióit nyitotta meg, hanem a Queen ikonikus zenéjével együtt a közönséget egy olyan kozmikus utazásra vitte, amely egyszerre volt elgondolkodtató és lélegzetelállító.

Balogh Éva

A Babits Kulturális Központ színpadán különleges utazásra invitálta a közönséget a Freelusion Produkció. A Látomások című tánc-show minden pillanata magával ragadta a nézőt, felnőttként is újra átélve a gyermeki csodálkozás varázsát. Egy kozmikus utazás részesei lehettünk, mely  ismeretlen világokba hívott és vezetett az univerzumon át. De rá kellett jönni, hogy végül mindegyik út ugyanoda visz, saját belső világunk felfedezésére.

A Látomások című tánc-show kozmikus utazásra vitte a nézőket (Fotó: Freelusion)

Az előadás központi alakja egy űrhajós, akit Kovács Áron alakít, bár ő maga nem táncolt, karizmatikus jelenléte áthatotta az egész estét. A magányos űrkalandozó társa csupán egy mesterséges intelligencia női hangja és egy gitár. Az emberiség vágyait, félelmeit és reményeit szimbolizáló űrhajós utazása során az univerzum hatalmas, csillagokkal pettyezett színtere a profi táncosokkal, a Queen örök érvényű zenéjével és a legmodernebb technológiával alakult tökéletes látomássá a színpadon. A táncosok egyszerűen lenyűgöző előadást nyújtottak a színpadra vetített 3D világot életre keltve. A tánc, a látvány és a zene hármasa olyan harmóniában egyesült, amely első perctől beszippantotta a nézőt. Az utazás során hol az óceán mélyén találtuk magunkat, hol egy ismeretlen bolygón, hol pedig egy cirkuszi kavalkádban, ahol álom és valóság között egyensúlyoztunk. Az előadás végén József Attila a Kozmosz éneke című művéből idézve hangzott el a lényegi mondanivaló: Külön világot alkotok magam. Mert mint baktériumnak csepp is tenger, Idegen, messzi bolygó minden ember,...— emlékeztetve arra, hogy minden ember saját univerzumot hordoz magában, miközben részei vagyunk egy végtelen világmindenségnek. 

A Freelusion Produkció nem csak látványt, hanem érzelmi utazást is nyújtott, amelyben a közönség egyszerre volt részese egy kozmikus kalandnak és egy mélyen emberi élménynek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában