Kiállítások, kulturális séták és előadások

2024.09.10. 14:32

Őszi programkavalkád a Völgységi Múzeumban

Idén ősszel is izgalmas programokkal várja látogatóit a Völgységi Múzeum. A kultúra iránt érdeklődő közönség számos nemzetközi és hazai rendezvény, különleges évfordulós konferenciák, új kiállítások, valamint hagyományőrző és kézműves foglalkozások közül válogathat.

Farkas Eszter

A bonyhádi múzeum a szezon folyamán külön figyelmet szentel a tudománynépszerűsítő előadásoknak és városi eseményeken való aktív részvételnek, hogy a látogatók még közelebb kerülhessenek a kulturális örökséghez.

Idén ősszel is kiváló programokkal várják a Völgységi Múzeumban
Idén ősszel is kiváló programokkal várják a Völgységi Múzeumban. Fotó: Kirchné Máté Réka

Szeptemberi Kiemelt Programok

A sikeres nyári turisztikai szezon zárását követően a Völgységi Múzeum csapata több nemzetközi eseményhez is csatlakozik. Az alábbiakban összefoglaljuk a szeptemberi programkínálatukat.

Sabbat - Zsidó Fesztivál Bonyhádon - szeptember 13. (péntek)

A Völgységi Múzeum idén is csatlakozik a „Délutáni Sétafesztivál” programjához a Max Nordau Magyar-Izraeli Baráti Társaság Egyesület meghívására. A fesztivál célja a zsidó kultúra megismertetése és népszerűsítése.

Fél négykor Szabó Tibor történész vezetésével „Városi Séta” indul, ahol Bonyhád történelmi emlékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A találkozási pont negyed négykor a Völgységi Múzeum bejáratánál lesz.

Kulturális Örökség Napjai - szeptember 21. (szombat)

A „Kulturális Örökség Napjai” nemzetközi rendezvénysorozat keretében a Völgységi Múzeum látványos tárlatvezetések és műemléki épületbemutatók segítségével idézi fel a múltat.

  • 15:00: Nunkovits-Honig ház, a Völgységi Múzeum főépülete.
  • 16:00: Neológ zsinagóga, ahol megismerkedhetnek a bonyhádi zsidó közösség történetével.
  • 17:00: Ermel-Vojnits Mauzóleum, ahol különleges betekintést nyerhetnek a helyi családtörténetekbe. További részletek és információk elérhetők a Kulturális Örökség Napok hivatalos oldalán.

Kutatók Éjszakája - szeptember 26. (csütörtök)

A „Kutatók Éjszakája” programsorozat keretében különleges, tudománynépszerűsítő előadásokkal várják az érdeklődőket, hogy a tudomány világa mindenki számára elérhetővé váljon.

A programok délután fél ötkor kezdődnek. Az est különlegessége a Baranya Megyei Csillagászati Egyesület asztrofotó-kiállítása a Tűzoltó Múzeumban. Dr. Gyenizse Péter, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet docense és a Zsolnay Negyed Planetárium előadója tart lenyűgöző előadást az űrkutatásról és a csillagászat legújabb felfedezéseiről.

Minden rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában