Hangverseny

Tegnap, 12:53

Zene és tehetség találkozása: diákhangverseny a Zene Világnapján

„Egy óra belőlünk” – A Garay Gimnázium tanulóinak ünnepi koncertjét a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódva, szeptember 27-én rendezik meg.

Balogh Éva

A Szekszárdi Garay János Gimnázium egy korábbi felvételen (Fotó: Mártonfai Dénes)

A Zene Világnapja alkalmából különleges diákhangversenyt rendeznek 2024. szeptember 27-én a szekszárdi Garay Gimnáziumban. Az „Egy óra belőlünk” című műsor keretében a gimnázium éneklő és hangszeren játszó diákjai lépnek fel, akiket a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanárai készítenek fel. 

Az intézmény művészeti csoportjai, köztük a nagy múltú leánykar, évek óta a város kulturális életének meghatározó szereplői. Naszladi Judit mesterpedagógus 2013-ban alakította újjá a gimnázium leánykarát, amely mára a város és a régió egyik meghatározó művészeti csoportjává nőtte ki magát. Az ő vezetése alatt a 40 fős leánykar és a 17 fős német nemzetiségi kamarakórus országos és regionális versenyeken aratott sikereket, többször is „Arany diplomás” minősítést szerzett. 

Naszladi tanárnő kezdeményezésére az „Éneklő Ifjúság” mozgalom is újra indult a megyében, erősítve az iskola zenei életét.  Az idei Zene Világnapján, a Kutatók Éjszakája programsorozat részeként, a diákok ismét lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák tehetségüket és zenei fejlődésüket a közönség előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában