Október 23.

3 órája

Szabadságszerető nép a magyar

Nagymányokon is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről október 22-én. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Bartucz Máté polgármester és Keszthelyi Zsolt történelemtanár is. A megemlékezést a helyi iskolások műsora színesítette.

Farkas Eszter

Keszthelyi Zsolt történelemtanár és Bartucz Máté polgármester beszédei inspiráló gondolatokkal hívták fel a figyelmet a szabadság és a közösségi összetartás erejére.

Az 1956-os megemlékezésen közreműködtek a helyi iskolai kórus tagjai, Herger Éva zenetanár vezetésével
Az 1956-os megemlékezésen közreműködtek a helyi iskolai kórus tagjai Herger Éva zenetanár vezetésével
Fotó: Beküldött fotó

A megemlékezésen a Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak az eseményhez méltó műsort A gyermekek szerepe a forradalomban címmel. A fellépőket dr. Varjúné Lakatos Gabriella készített fel. A hatodik osztályosok meghatóan emlékeztek meg az ifjú harcosok bátorságáról, akik 1956. október 23-án hősiesen szálltak szembe az elnyomással. A Pacsirták nevű iskolai kórus is szerepet vállalt az rendezvényen Herger Éva zenetanár vezetésével. A szívhez szóló dallamok sok résztvevő szemébe könnyeket csaltak.

Keszthelyi Zsolt beszéde különösen fontos üzeneteket közvetített. A tanár kiemelte, hogy a forradalom történelmi jelentőségét és hőseinek áldozatait nem lehet elferdíteni. Emlékeztetett arra, hogy a magyar nép mindig is a szabadság, a jog és az igazság védelmezője volt. Beszéde zárásaként hangsúlyozta: „Bennünk és utódainkban él tovább 1956 hőseinek emlékezete.”

Bartucz Máté polgármester szintén köszöntőt mondott, és beszédében rámutatott a közösség erejére. „Az összetartás, az igazságba vetett hit és a közös értékek minden nehézségen átsegíthetnek minket” – mondta. Hozzátette, hogy az 1956-os forradalom nemcsak a múltunk része, hanem jövőnk iránytűje is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában