Szüreti mulatság

13 órája

A rossz idő sem vette el az őcsényiek kedvét

Esőben is szólt a népzene az Őcsényi Közösségi Házban.

Farkas Eszter

Hagyományosan szeptember végén tartotta meg Őcsényben a Bogár István Hagyományőrző Egyesület a Szüreti Mulatságát. A szeptember 28-ai eseményre nagy lelkesedéssel készült a falu lakossága, ám az időjárás sajnos közbeszólt: a tervezett délutáni felvonulás elmaradt a rossz idő miatt.

Őcsényi szüreti mulatság
Őcsényi szüreti mulatság
Fotó: Farkas Eszter

Ennek ellenére a mulatság nem vesztett hangulatából. Az egyesület elnöke, Scultéty Erzsébet elmondta, már korábban gondoskodtak róla, hogy a rendezvény többi része a terveknek megfelelően, zavartalanul megvalósulhasson. A programok sorát így a színpadi műsorok nyitották meg. A színpadon a helyi egyesület mellett a közönség nagy örömére az Alsónyéki Hagyományőrző Együttes is fellépett az ISZKÁBA Zenekar kíséretével.

A nap zárásaként a bálhoz a Karaván zenekar biztosította a talpalávalót. Az egyesület elnöke kiemelte, hogy a tombola felajánlásokból befolyt bevételek mind a jövőbeni hagyományőrző események létrejöttét támogatják. Bár a felvonulás elmaradt, a jó hangulat, a közösség összetartása és a hagyományok ápolása így is felejthetetlenné tette a szombati napot Őcsényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában