Különleges lény jutott be Zsikó Zsuzsanna szobájába

Oroszlánnal is találkozott legutóbbi vendégszereplése idején Zsikó Zsuzsanna.

Szeri Árpád

Az alsónyéki népdalénekes a fekete földrészen tett eleget egy meghívásnak. Kenya fővárosában, Nairobiban lépett fel, nagy sikerrel. 

Zsikó Zsuzsanna
Zsikó Zsuzsanna a Nairobi Nemzeti Parkban, a háttérben egy zsiráf csemegézik a lombkoronából
Fotó: Beküldött fotó

A helyszínen egyébként azt tapasztalta, hogy egymástól pár lépésnyire vannak a kunyhók és a felhőkarcolók, azaz mélyszegénység és az elképesztő gazdagság tőszomszédja egymásnak. A rendelkezésére álló szabad idejében alkalma nyílott egy helyi nemzeti park felkeresésére is. Terepjárón járta be a szavannás területet, és csakhamar a filmeken látott nagyvadak birodalmában érezhette magát.  

A vendégszereplés az Arab-öböl menti Katarban, az emírség székhelyén, Doha városában folytatódott, illetve zárult. Zsikó Zsuzsanna itt ugyancsak tovább öregbítette a magyar népzene jó hírét és bizonyította ismételten kimagasló tehetségét. Ez az ország az olajkincsének köszönhetően még a legfejlettebb nyugat-európai államokhoz képest is nagyságrendekkel gazdagabb, miként Zsuzsanna fogalmazott, Dohában még az ajtó kilincs is aranyból van.

A teol.hu podcast vendégeként a népdalénekes a trópusi, illetve a sivatagi országban szerzett élményeit osztja meg a hallgatósággal. Azt is elárulja, hogy nairobi szállásán egyik éjszaka váratlan lakótársat kapott egy különleges lény személyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában