karate

2019.03.26. 18:43

A szekszárdi csarnokot is kinövi lassan a Széki Kupa

Nemcsak a legnagyobb múltú, de egyúttal a vidék legrangosabb versenye a Széki Kupa, amelyet huszonnegyedik alkalommal rendeztek meg – ezúttal a szekszárdi sportcsarnokban.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Azzal, hogy negyvennégy klub 565 versenyzője állt tatamira, a nevezési rekord is megdőlt, tájékoztatták lapunkat a szervezők.

„A Széki Kupa anno egy kis létszámú, a Wado-Ryu karatestílus baráti szálait erősítő versenynek indult 1996-ban – mondta a főszervező, Nagy Ákos. – A Bátaszék SE versenyzőinek nemzetközi színtérre való kilépésével, és a szervező stáb összekovácsolódásával, a hazai sportdiplomáciai kapcsolatok is felerősödtek, így néhány évvel ezelőtt megfogalmazódott, hogy merjünk egy kicsit nagyobbat álmodni. Így esett a választás a megyeszékhely sportcsarnokára, mely lassan már kicsinek bizonyul az ilyen méretű rendezvények lebonyolításához” – tette hozzá.

A szervezők és ezzel együtt a Széki Kupa rengeteg pozitív kritikát kapott és kap a mai napig a szakmától, ami arra enged következtetni, hogy továbbfejlesztik a versenyt.

A megyei klubok ezúttal is megállták a helyüket: a házigazda bátaszékiek az utánpótlás kategóriákat nézve negyedik, a haladó kategóriákban a tizenkettedik helyen zártak. A Tolna megyei klubok közül a Tanren-Fadd és a Dombóvári Karatesuli versenyzői tettek eleget a meghívásnak: a Tanren karatékáia az utánpótlás korosztályokban tizenkettedik, a haladó kategóriákban a huszonötödik helyen zártak, míg a dombóváriak egy huszonharmadik és egy huszonhetedik hellyel a középmezőnyben végeztek.

XXIV. Széki Kupa. A bátaszékiek eredményei, 1. helyezettek: Puskás Donát (kata), Köbli Ágnes (kumite), Gál Dániel (kumite), Kovács Zoltán (kumite). 2. helyezettek: Váncsa Zsombor (kata), Elekes Máté (kumite), Hefner Zsófi (kumite), Kékes Gábor (kumite), Szabó Evelin (kumite), Steigler Bence (kumite). 3. helyezettek: Kovács Sándor (kata), Izsák Fruzsina (kumite), Varga Máté (kata, kumite), Bognár Barna (kata).

A tolnaiak és faddiak eredményei, 2. helyezettek: Vargyas László (kumite), Bali Levente (kumite), Kirtyán Zita (kumite). 3. helyezett: Kirtyán Zita (kata). A dombóváriak eredményei, 3. helyezettek: Ruzsicska Kristóf (kumite), Szőcs Patrik (kumite), Ács Zsombor (kumite).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!