kosárlabda

2019.03.06. 17:42

Hullottak a dombóvári triplák

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését rendezték a hétvégén a Szuhay Sportcentrumban, ahol a tabella második helyén álló Dombóvári KSE az utolsó Marcali csapatát fogadta. A hazaiaknál Hadnagy Bence kivételével mindenki játékra jelentkezett, így csaknem teljes kerettel várta az összecsapást a Szőke-csapat.

A múlt heti, bravúros kaposvári győzelmével (74–68) újra rátért a helyes útra a jó formában lévő vendéglátó, így esélyeshez méltón győzelemmel szerette volna megörvendeztetni szurkolóit.

A dombóvári gárda számára döcögősen indult a találkozó, de aztán sikerült elkapni a ritmust és szebbnél szebb akciókat vezetett. Az első negyed végén tizenhárom ponttal vezettek Fetzerék, így nyugodtan várhatták a folytatást. Már az első félidőben pályára került minden jegyzőkönyvben szereplő játékos, így sok cserével, kezdősorát folyamatosan frissítve játszott a Dombóvár.

Húsz perc játék után huszonhét pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A nagyszünet után továbbra is kontrollálta a játékot a hazai együttes, gyors indításból szerzett pontjaikkal tovább nyílt az olló a felek közt. Külön kiemelendő, hogy a mérkőzésen 13 (!) dombóvári tripla talált a gyűrűbe. Ennek is köszönhetően nagy arányú, könnyed győzelmet aratott a Dombóvár, a sikerből minden játékos kivette a részét.

„Remélhetőleg minden játékos kellő önbizalommal várja a következő bajnokit, hiszen egy nagyon fontos mérkőzéssel folytatjuk bajnoki szereplésünket a pécsi Kosárlabda Nemzeti Akadémia csapatának otthonában” – bizakodott a dombóváriak edzője, Szőke Balázs.

Az NB II nyugati csoportjában 14 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen álló DKSE szombaton lép pályára a közvetlenül mögöttük 12/5-ös mérleget felmutató baranyaiak otthonában (15 óra).

Férfi NB II, Nyugat, a 18. fordulóban. Dombóvári KSE–Marcali VSZSE 107–58 (30–17, 25–11, 31–22, 21–8). Dombóvár, 150 néző.

Dombóvár: TÓTH K. 17/12, Kollár 5/3, Farkas 10/6, PÖLÖSKE 15, Dávid 6. Csere: FETZER 15/3, Fazekas 8, TAKÁCS 15/9, Kőnig 7/3, Németh P. 4, Csapó T., Kovács 5/3. Edző: Szőke Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!