kosárlabda

2019.08.28. 19:04

Harmadik hellyel hangoltak az Eb-re

Rónai Gábor

Forrás: Shutterstock

Harmadik helyen végzett a FIBA 3x3 World Tour Series debreceni állomásán a magyar női együttes. Az Atomerőmű KSC Szekszárd kapitányával, Theodoreán Alexandrával felálló egylet a franciák és a spanyolok mögött, az ukránok előtt zárt. Fehéroroszország, Svájc, Olaszország és Románia volt a további sorrend.

A magyar csapat – amely a csoportkörben a románokat 16–8-ra, a svájciakat 19–13-ra verte, a franciáktól pedig 14–13-ra kikapott – a negyeddöntőben jó játékkal verte 21–16-ra a fehéroroszokat, de aztán nagy csatában 21–15-re kikapott a spanyoloktól, így nem jutott be a fináléba. A döntőben a franciák 16–9-re nyertek a spanyolok ellen.

A magyar csapatban Theodoreán Alexandra mellett Cyesha Goree, Medgyessy Dóra és Papp Klaudia lépett pályára, a KSC hátvédje az öt összecsapáson 14 pontot tett bele a közösbe.

A WT-forduló után jön az Európa-bajnokság, amelynek szintén Debrecen ad otthont. A magyar válogatott pénteken a lengyelekkel (18.50 óra) és a franciákkal (21 óra) meccsel a csoportkörben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!