labdarúgás

2020.07.28. 07:00

Focitábor is építi az utánpótlást Sióagárdon

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Első alkalommal szervezett tábort a Sióagárdi SE, melyen tizenkét, javarészt helyi fiatal vett részt. A háromnapos táborban reggel nyolc és délután öt óra között – a közös reggelit, ebédet és uzsonnát leszámítva – szinte végig a labdáé volt a főszerep.

„Az alapvető célunk az volt, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, sokat focizzanak, amit bevallásuk szerint sikerült is elérnünk – mondta lapunknak Horváth Péter edző, aki a serdülőcsapatot vezető Kertai Imrével közösen foglalkozott a gyerekekkel. – Két éve, a megyei másodosztályból visszalépve elkezdtünk egy folyamatot, ennek első lépcsőfoka az utánpótlás elindítása volt. Olvasva a híreket más településekről, azt gondolom, hogy jó úton járunk ezzel a tizenegy-tizenkét éves korosztállyal, akikkel most táboroztunk. Alattuk van az U9-es korosztály, mellyel egy éve dolgoznunk, az U7-es csapatot pedig ősztől kezdjük el versenyeztetni” – fogalmazott a szakvezető.

A harmadosztályban szereplő felnőtt gárda edzője elmondta, céljuk, hogy csapatuk bajnoki címet ünnepelhessen az idény végén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!