kerékpár

2020.07.29. 20:44

Jól teljesítettek a Tolna megyei bringások az országos versenyen

Hétvégén Tamási és környéke adott otthont az országúti Utánpótlás Országos Bajnokságnak és a Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokságnak.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Bringások lepték el Tamásit és a környező településeket hétvégén, s nemcsak azért, mert ekkor tartották a Tamási Kerékpáros Napokat, de itt rendezték az utánpótlás-bajnokságokat is.

Az országos bajnokság keretein belül az U13-as lányokra és fiúkra, illetve az U15-ös lányokra a Tamási Parkerdő-Erdei út-Gyulaj (fordító)-Erdei út-Tamási Parkerdő útvonalon 24 kilométer várt. A haladó fiúk (U15) és a serdülő lányok (U17) két kört (56,8 km) tettek meg a Tamási-Nagykónyi-Iregszemcse-Tamási útvonalon. A serdülő fiúkra (U17) és az ifi lányokra (U19) három (85,2 km), míg az ifi fiúkra (U19) öt kör (113,6 km) várt, írja a bringasport.hu.

Tolna megyét a helyi Tamási Bringasport Egyesület és a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület versenyzői képviselték, de érkeztek csapatok a fővárosból a Ferencváros és a KSI SE révén, valamint Kaposvárról, Székesfehérvárról, Debrecenből, Miskolcról és Mosonmagyaróvárról is.

Ha már ott voltak, mindkét megyei együttes kitett magáért, a szekszárdi klub a két szakágat összesítve öt arany-, három ezüst és három bronzérmet vihetett haza, de a tamási fiatalok is értékes helyezésekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak.

Dér Zsolt országúti szövetségi kapitány a bringasport.hu oldalnak elmondta, az első és másodéves ifjúsági korosztályban megvan az a potenciál, amely áthidalhatja a Valter Attila által fémjelzett évjárat és az ifjúságiak közötti űrt, s, hogy felnőjenek majd a komolyabb kihívásokhoz.

Tolna megyei eredmények

Országúti, fiúk. U9: 2. Mármarosi Manuel (Szekszárdi SZKE). U13: 7. Kránitz István (Tamási Bringasport)..., 9. Turmann Benjámin (Tamási). U15: 15. Kiss Zsombor (Szekszárd), 16. Szigeti-Kovács Benjamin (Tamási). U17: 15. Straubinger Balázs (Szekszárd)..., 23. Bakó Jonatán (Szekszárd). U19: 7. Forró Lajos (Szekszárd). Master II: 1. Bíró Zoltán (Szekszárd). Master III: 3. Schneider Gábor (Szekszárd). Elit: 1. Schneider Sebestyén (Szekszárd).

Lányok. U13: 1. Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárd), 2. Bíró Nóra (Szekszárd).

Pálya, fiúk. 200 méter, U13: 8. Nagy Előd (Tamási). 500 m, U13: 8. Nagy Előd. 1000 m, U13: 8. Nagy Előd.

Lányok. 200 méter, U13: 2. Mármarosi Alexa Ildikó. 500 m: 1. Mármarosi Alexa Ildikó..., 3. Bíró Nóra. 1000 m, U13: 2. Bíró Nóra, 3. Mármarosi Alexa Ildikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!