kosárlabda

2021.01.20. 14:38

Baker helyén Paige játszik az Atomban a bajnokság végéig

Szerződést bontott Ian Bakerrel az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata. Az irányítót egy másik amerikaival, Jaysean Paige-dzsel pótolhatják a piros-kékek.

Munkatársunktól

Forrás: MW

Nem tudta megváltani a világot Ian Baker az Atomerőmű SE-ben. Az amerikai irányító nem tudott annyit hozzátenni a paksiak játékához, mint amennyit a szakmai stáb remélt tőle. Ráadásul hosszú ideig sérüléssel is bajlódott, sokat kihagyott, s ez meg is látszott a teljesítményén. Összesen 12 meccsen szerepelt piros-kék mezben, 10.7 pontot, 2.2 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt ezeken, az egyik legjobb mérkőzését a Zalaegerszeg ellen játszotta, amikor 25 pontig jutott. Utolsó paksi fellépésén, az Egis Körmend ellen négy pontot ért el.

A helyére igazolt 27 éves Jaysean Paige-dzsel a szezon végéig szóló kontraktust írt alá a négyszeres magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes atomos alakulat.

Az amerikai-puerto ricó-i játékos 1994. július 30-án látta meg a napvilágot Jamestown városában New York államban, később a helyi középiskolában tanult, aminek a csapatában meccsenként 27 pontot és 8 lepattanót átlagolt – mutatja be az új szerzeményt az ASE hivatalos Facebook-oldala. A tizenkettedik osztályt Kentuckyban fejezte be, a helyi csapatban 21 pontot és 6.1 lepattanót ért el meccsenként.

Jaysean Paige (a labdával) jó ajánlólevéllel érkezett az Atomerőmű SE-hez Fotó: MW

Egyetemi karrierjét a Southern Idaho-i egyetemen kezdte meg, majd később a Moberly Area Community College-ban folytatta. Végül 2014 májusában a West-Virginia csapatához igazolt, ahol Bob Huggins szárnyai alatt nevelkedhetett, egyetemi évei alatt átlagosan 17.9 percet töltött a pályán, ő volt a csapat „hatodik embere”, 9.7 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt. Egyik legemlékezetesebb szereplése az Iowa egyetemi csapata ellen volt, azon a találkozón 34 pontot dobott, ezzel győzelemre vezette a csapatát.

Peige 2016-ban Németországba igazolt, ahol az első osztályban szereplő Oettinger Rockets Gotha csapatában játszott, pár hónappal később a Karpos Sokoli igazolta le, így a profi pályafutását Skopje-ban folytatta. Később Angliában, majd az NBA G-League-ben is szerepelt.

Paige – ha a papírjai rendben lesznek – szombaton hat órakor Oroszlányban, az OSE Lions elleni bajnokin mutatkozhat be paksi színekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!