gyász

2021.01.04. 11:20

Elhunyt Kozmann György volt edzője

Hatvannyolc éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Ludasi Róbert, kajak-kenu mesteredző.

T. N.

20110127 Kenuválogatott edzőtábora-Tata LUDASI RÓBERT edző foto:Tumbász Hédi

Forrás: MW

Fotó: Tumbász Hédi

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) vasárnapi gyászhírében emlékeztet rá, hogy a szakember tanítványa volt az utóbbi három évtized szinte összes sikeres magyar kenusa, a fiatalon elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, továbbá Horváth Csaba, Kozmann György, Kiss Tamás, Csabai Edvin és több más világbajnok versenyző is.

Ludasi Róbert edzői pályája 1979-ben indult a Spartacusnál, ahol 50-60 gyerekkel kezdett el foglalkozni. A klubnál 1989-ig dolgozott, majd Csepelre került, ahová követte őt két tanítványa, a később világbajnoki címet szerző Szuszkó László és az alig 16 éves Kolonics György is, akinek több mint két évtizeden keresztül vezette az edzéseit.

Ludasi Róbert a tatai edzőtáborban 2011-ben Fotó: Tumbász Hédi / MW-archívum

Edzői pályafutásának egyik legfelemelőbb sikere a legsikeresebb tanítvány halálához kapcsolódik. A tragédia után kevesebb mint egy hónappal nyert ugyanis Pekingben bronzérmet Kolonics párja, Kozmann György és a legendás kenus helyére beugró 21 éves Kiss Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!