atlétika

2021.02.24. 18:50

Remek Tolna megyei eredmények születtek az országos bajnokságon

T. N.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több számban is Eb-szintek és korosztályos magyar csúcsok dőltek meg a hétvégén megrendezett Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon, a mezőnyben megszerzett három megyei érem is jelentős értékkel bír.

A budapesti SYMA csarnokban zárt kapuk mögött megrendezett versenyen három szakosztályunk is indította versenyzőit, akik egy arany- és két bronzérem mellett további értékes helyezéseket értek el. A versenyzők már a 2023-as hazai rendezésű világbajnokságra tekintenek előre, így még biztatóbb, hogy a megyét a tamási Sólyom László kivételével nem felnőtt korosztályos atléták képviselték.

Mint arról beszámoltunk, Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont kiváló középtávfutója 3000 méteres síkfutásban 8:11,53 perces egyéni csúccsal lett magyar bajnok.

Scheidler Dávid elsőre jutott át az egyéni csúcsbeállítást jelentő 490 centis magasságon, az AC Bonyhád junior korú rúd­ugrója élete első felnőtt bajnoki érmét szerezve lett harmadik, míg klubtársa, Böndör Márton negyedik helyen végzett ugyanakkora magassággal. A szintén Scheidler Géza-tanítvány, Balogh Péter 60 gát döntőjében 8,29 mp-es idővel lett bronzérmes.

Az elsőéves juniorként versenyző Kling Réka súlylökésben 13,35 méterrel lett ötödik, míg Sólyom László 14,97 méteres idei legjobb lökésével szerzett ötödik helyezést.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!