kézilabda

2021.09.28. 15:31

Negyven gólig jutott Marcaliban a Fekete Gólyák KC

Berg Sándor

20210904_Kézilabda_Szekszárd_FGKC felkészülési tornája a szekszárdi sportcsarnokban FGKC-PEAC_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Második bajnoki mérkőzését is magabiztosan nyerte a női NB II. Dél-nyugat csoportjában a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, mely a nyitófordulóban a Hévíz elleni tizenhárom gólos győzelemre (33–20) is rá tudott pakolni a Marcali vendégeként.

Női NB II, Dél-nyugat, 2. forduló

Marcali VSzSE–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 16–40 (10–16)

Marcali, 67 néző. V.: Papp R., Uhrin.

Szekszárd: Nagy A. – KAPÁS 10, LENGYELFALUSY 10, Fehér T. 9 (6), GULYA 1, Gulyás L. 3, Rácz A. 1. Csere: Schell, KUTASI (kapusok), Keringer, Bognár Zs., Baksai 1, Dinnyés 1, BORDÁN Alexandra 4. Edző: Bordán Anna.

Kiállítások: 16+kizárás, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, illetve 8/6.

Bordán Anna: – Talán az új bemelegítésünk hatására is koncentráltan kezdtük a mérkőzést, gyorsan előnyt szereztünk, de ezt követően a meggyengült és tartalékos Marcali ellen a 41. percig sajnos a múlt heti teljesítményt láthattuk. Eladott labdák, technikai hibák tömkelege és különösen szélen védekezési hibák jellemeztek minket. A találkozó végéről szó szerint lehet idézni a múlt heti értékelést: „a fáradó ellenfél, a kissé javuló védekezés, és főleg az edzettségi állapotunk jelentette a végén a különbséget.” Ebben az időszakban feljavult Lengyelfalusy Vivien és Kapás Tekla játéka, de a két serdülő korú játékos, Bordán Alexandra és Baksai Bíborka is ügyesen kapcsolódott be a játékba. „Szétfutottuk” az ellenfelet, aminek eredményeként 20–3-ra nyertük az utolsó tizenkilenc percet.

A Fekete Gólyák szombaton a Gárdony-Pázmánd NKK U22-es csapatához látogat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!