Kosárlabda

2021.10.07. 08:26

Nagy kalandba vágott bele a szekszárdi lány

Rónai G.

Forrás: AKSC Szekszárd

Élete lehetőségét kapta a sorstól, és meg is ragadta azt a szekszárdi Németh Lili, aki a következő év(ek)ben az Egyesült Államokban folytathatja tanulmányait és sportkarrierjét.

A tizenhetedik születésnapját márciusban ünneplő lány az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárcsapatának ígérete volt – már Djokics Zseljko vezetőedző is felfigyelt a tehetségére, s több alkalommal is együtt készülhetett az első csapat keretével. Most azonban egy ideig biztosan nem hallgatja majd a vajdasági szakember utasításait, mert már kint tölti napjait az Egyesült Államokban.

– Június elején kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy jövő év szeptemberétől lenne-e kedvem külföldön folytatni a tanulmányaimat és a kosárlabda-pályafutásomat – mondta lapunknak még az elutazás előtt Németh Lili. – Nem zárkóztam el a lehetőségtől, de úgy voltam vele, hogy ráérek még átgondolni. Aztán váratlanul kaptam egy nagyszerű lehetőséget a New Hampshire-ben található Brewster Academy-től, mégpedig már az idei tanévre, s erre nem mondhattam nemet.

– A Brewster Academy egy olyan magániskola, ahol mind a tanulmányi, mind pedig a sport iránti elkötelezettségemet maximálisan támogatják. Nem tudom pontosan, hogy egy évre vagy a középiskola végéig fogok-e ide járni, de most arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek minden tekintetben. Ettől az időszaktól azt remélem, hogy új emberekkel, kultúrával, tanulási módszerrel ismerkedhetek meg a pályán és a tanteremben egyaránt. Nagy kihívás lesz számomra, hogy a családomtól távol leszek, de igyekszem helytállni.

– A KSC-s éveim a legszebbek, mindig úgy fogok visszatekinteni a csapatra, mint a második családomra, sosem fogom őket elfelejteni. Azért a kosárlabdatudásért, amivel jelenleg rendelkezem, sosem lehetek elég hálás az egyesületemnek – fogalmazott Németh Lili.

Nem ő az egyetlen szekszárdi kosaras, aki az „Újvilágban” próbálja ki magát: Renczes Rebeka az albuquerque-i Új-mexikói Egyetemen tanul és sportol az idei tanévtől.

Borítóképünkön: Német Lili (a labdával) élete lehetőségét kapta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!