Floorball

2022.02.08. 17:01

Diákolimpiai döntőn nyertek bronzérmet a paksi lányok

Harmadik helyen végzett a paksi Deák Ferenc Általános Iskola „A” csapata az Algyőn megrendezett floorball országos diákolimpiai döntőn.

T. N.

A Deák Ferenc Általános Iskola bronzérmes lányai felkészítőjükkel, Poór Józseffel Fotó: MDSZ

A Poór József testnevelő által felkészített leánycsapat a III. korcsoportban szerzett bronzérmet a komáromi Jókai Mór Gimnázium és az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,,A” csapata mögött. 

A paksi lányok a csoportkörben a szombathelyi (2–1) és a jászberényi (3–0) riválisukat is legyőzték, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,,B” csapatától (1–3) viszont vereséget szenvedtek. Az elődöntőben a komáromi Jókai Mór Gimnáziumtól 5–1-re kaptak ki, a bronzmeccsen viszont sikerült visszavágni az egrieknek (2–1) a csoportmeccsen elszenvedett vereségért. 

A Deák Ferenc Általános Iskola több korcsoportban is érdekelt volt. Az I. korcsoportban a lányok révén egy hetedik, a II. korcsoportban a fiúk és a lányok révén egyaránt egy hatodik, a IV. korcsoportban a fiúk révén szintén egy hatodik helyezést ért el. 

A paksi iskolák közül a Vak Bottyán Gimnázium az V. korcsoportos lányoknál hatodik lett, az Energetikai Technikum és Kollégium csapata a VI. korcsoportos lányoknál pedig hetedikként végzett.

Érdekelt volt még Tolnából a dombóvári József Attila Általános Iskola csapata, amely a III. korcsoportos lányok vetélkedésében hatodik lett. 

A sportág népszerűségét mutatja, hogy több mint 4500 nevezővel indultak a körzeti versenyek, közülük került ki a 96 országos döntős csapat, így 576 versenyző mérkőzött meg az algyői sportcsarnokban a három nap során. 

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) harmincöt esztendeje, 1987-ben alapították, és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!