Egy kis statisztika

2022.11.17. 07:30

Két góllal tette le névjegyét első Európa-bajnokságán Töpfner Alexandra

A női kézilabda Európa-bajnokság hat találkozójából hármon lépett pályára, s két gólt szerzett a nagymányoki kötődésű Töpfner Alexandra a végül 11. helyen záró magyar válogatottban.

B. S.

Töpfner Alexandra a horvát ellen két gólt szerzett

Forrás: MKSZ

Fotó: Kovács Anikó

Első tornáján szerepelt a nemzeti csapattal Töpfner Alexandra, a DVSC-Schaeffler 26 esztendős játékosa. A nagymányoki kötődésű jobbszélső az Európa-bajnokság hat találkozója (három csoportmeccs, három középdöntős mérkőzés) közül hármon szerepelt, összesen hatvanöt percet töltött a pályán. A svájciak ellen 33–28-ra megnyert nyitómérkőzésen nem lépett pályára, majd a horvátok ellen három kísérletéből kettőt gólra váltott, de a válogatott így is 21–18-ra alulmaradt. A csoportkör utolsó összecsapásán, Norvégiával szemben 0/1-es lövőmutatót jegyzett (22–32).

A középdöntőben a dánok ellen nem küldte be Golovin Vlagyimir szövetségi kaptány (27–29), a svédek ellen 0/1-es mutatóval zárt (25–30), míg a magyar csapat számára utolsó Eb-meccset jelentő szlovének ellen sem léphetett pályára (29–25).

A magyar válogatott két győzelemmel és négy vereséggel a 11. helyen zárta a szlovén, észak-macedón, montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokságot, ezzel nem érte el a szövetség által a torna előtt kitűzött célt, vagyis a legjobb nyolcba kerülést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!