Felkészülési program

2022.12.28. 13:59

Öt edzőmeccsel hangol a bajnokságra a Paksi FC

Címkék#Paksi FC

Lengyel és szerb ellenféllel is megmérkőzik a Paksi FC a külföldi edzőtábora során.

B. S.

Három edzőmeccset játszanak Belekben a paksiak (zöldben Windecker József)

Fotó: Mártonfai Dénes

A decemberi háromhetes felkészülés után január 2-án folytatódik az edzés a Paksi FC-nél. Az atomvárosiak az első hetet a Fehérvári úton töltik, ahol az úgynevezett CK-méréseket végzik el a játékosokon, ami a labdarúgók terhelhetőségéről ad részletes képet szakmai stábnak. Ezt követően a törökországi Belekbe tér vissza edzőtáborozni a csapat (a korábbi években többször itt készült az év elején a PFC), ahol  január 7-e és 18-a között másfél hetet tölt majd el. Ez idő alatt – az előzetes tervek szerint – három felkészülési mérkőzést játszik a gárda, mely a főpróbáját hagyományosan már Magyarországon tartja.

Január 11-én a tizennyolc csapatos lengyel élvonalban jelenleg a 13. helyen álló Jagiellonia Bialystokkal találkozik Waltner Róbert együttese. Három nappal később a szerb élvonal ötödik helyezettjével, az FK Vojvodinával mérkőznek meg a zöld-fehérek, zárásként 17-én a luxemburgi első osztályban negyedik RFC Union Luxemburggal meccselnek. A főpróbáját január 21-én dupla mérkőzéssel tartja a PFC: a másodosztályban feljutó helyen álló Pécsi MFC-vel és a tizennyolcadik Kozármislennyel is összeméri erejét (kezdés időpont még nincsen).

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitómérkőzését a Paksi FC és a Kisvárda Master Good játssza, a találkozót január 28-án 14.30 órakor rendezik a Várkerti Stadionban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!