Kosárlabda Magyar Kupa

2023.01.16. 17:07

Sopron–Szekszárd és Atomerőmű–Kecskemét negyeddöntő lesz

Az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Atomerőmű SE is ellenfelet kapott a Magyar Kupa mai sorsolásán.

TEOL

Belenyúlt a közepébe az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében a Sopron Basketet kapta az M4 Sport televízió stúdiójában megtartott sorsoláson. Rudner Gábor, a férfiaknál címvédő Szolnoki Olajbányász játékosa harmadikként húzta ki az üvegtálból a szekszárdiak nevét, majd pedig a KSC mellé a soproniakét. A versenykiírás szerint a bajnokságban előrébb álló csapat a párharcok pályaválasztója, így a mérkőzést a listavezető Sopron otthonában játsszák majd március 9-én. A Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyet szintén Sopronban rendeznek majd március 11-én és 12-én, a negyeddöntő négy győztes csapata kerül be. 

A férfiaknál mondhatni sokkal szerencsésebb volt az Atomerőmű SE, amely a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében a KTE-Duna Aszfalt csapatát kapta. Kányási Veronika, a nőknél címvédő DVTK-Hun Therm csapatkapitánya negyedikként húzta ki a paksiak nevét tartalmazó papírcetlit, majd pedig a kecskemétiekét. A párharc vendéglátója itt az ASE lehet, amely hatodik a tabellán, míg a kecskemétiek hetedikként vívták ki a jogot, hogy ott lehessenek a sorsoláson. A negyeddöntős párharcokat a férfiaknál április 5-én játsszák, míg a négyes döntőt április 8-án és 9-én rendezik Budapesten, a Tüskecsarnokban. 

Magyar Kupa, nők, negyeddöntők
NKA Universitas PEAC–BKG Prima Szigetszentmiklós (felső ág)
DVTK-Hun-Therm–E.ON ELTE BEAC (felső ág)
Sopron Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd (alsó ág)
Serco UNI Győr–Vasas Akadémia (alsó ág)

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntők
Sopron KC–MVM OSE Lions (felső ág)
Szolnoki Olajbányász–Zalakerámia ZTE KK (felső ág)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár (alsó ág)
Atomerőmű SE–KTE-Duna Aszfalt (alsó ág)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!