Felkészülési mérkőzés

2023.07.06. 11:45

Fél csapatnyi új játékossal állt helyt NB II-es ellenfelével szemben a Bonyhád-Majos

Az NB II-es Kozármisleny ellen lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Bonyhád-Majos, mely ugyan 5–2-re kikapott, Kardos Ernő vezetőedző sok pozitívumot látott csapatától.

Berg Sándor

Kardos Ernő szerint jó irányba haladnak a dolgok a csapattal

Fotó: Makovics Kornél

Második NB III-as ellenfeléhez utazott a másodosztályú tagságát osztályozón kiharcoló baranyai gárda, mely az érdi 3–3-as döntetlen után a Bonyhád-Majoshoz látogatott. Az első húsz percben egyenrangú ellenfelei voltak a völgységiek Aczél Zoltán együttesével, de egy kétes büntető, majd egy elkerülhető gól megtörte a hazaiak lendületét. A frissen igazolt utánpótlásválogatott Rácz Balázs triplázott az első félidőben (0–4), a másodikat viszont egy góllal megnyerték a majosiak.

Kardos Ernő csapatában már nem lépett pályára többek között Lizák Péter, aki tíz év után hagyta el a klubot. Hat új játékos játékos viszont debütált a világoszöldeknél, köztük a városi rivális Bonyhád VLC-től érkeőz Preininger Patrik vagy az újpesti nevelésű Mácsik Dominik.

„Láttam pozitívumokat a találkozó során, de sok volt az egyéni hiba, amit orvosolnunk kell a folytatásban. Voltak kifejezetten jó periódusaink a mérkőzésen, a második félidőben felvettük a versenyt a másodosztályú ellenfelünkkel. Nagy munka áll előttünk, de az irány jó és a mentalitás is megfelelő. Biztos vagyok abban, hogy ha így folytatjuk, erős csapatunk lesz a szezonban, mely ellen meg kell szenvedniük az ellenfeleknek” – fogalmazott Kardos Ernő.

Felkészülési mérkőzés
Bonyhád-Majos–HR-Rent Kozármisleny 2–5 (0–4)
Majos
Bonyhád-Majos, 1. félidőben: Bonyai – Preininger, Pál A., Vető, Mácsik – Jerkovics, Simó – Kugli, Keczeli, Lőrinc – Pál M. A 2. félidőben: Budzsáklia – Széles, Preininger, Pólics, Rituper – Bányai – Kugli, Mácsik, Jerkovics, Lőrinc – Pál M. (Pál A., 60.)
A bonyhád-majosi gólokat Pólics Áron és Pál Achilles szerezte.

A völgységiek szombaton 10 órakor a Szekszárdi UFC-t fogadja, mely pécsi vereséggel kezdte edzőmeccseinek sorát. A találkozót a majosi pálya állagának megóvása érdekében Bonyhád-Börzsönyben játsszák a felek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!