OTP Bank Liga

2023.09.26. 19:15

A Loki ellen is megóvná kapuját a góltól a Paksi FC

A Debreceni VSC-vel szembeni második fordulóból elhalasztott hazai bajnoki mérkőzését pótolja szerdán a Paksi FC, amely hazai pályán még nem kapott gólt a szezonban.

Berg Sándor

Hahn Jánosék harmadik hazai bajnokijukat is megnyernék

Fotó: Molnár Gyula

A mérkőzést eredetileg augusztus elején játszották volna a Fehérvári úton, de az előző idényben bronzérmet szerző hajdúságiak a nemzetközi kupaszereplésük miatt halasztást kértek és kaptak a szövetségtől, valamint a paksi klubtól. A Loki az örmény Alashkertet még búcsúztatta az Európa-konferencialiga selejtezőjéből, a Rapid Wien viszont túl nagy falatnak bizonyult. 

Búcsújuk óta négy bajnokit játszottak le a debreceniek, a kiesőhelyen álló Kisvárdát (4–1) és a Kecskemétet legyőzték (2–0), az újonc MTK-tól (1–3) és legutóbb hétvégén a Diósgyőrtől keleti rangadón vereséget szenvedtek (1–3). Szrdjan Blagojevics úgy utazik Paksra, hogy idegenben még nem szerzett pontot idén (igaz, eddig egyetlen meccset, a DVTK ellenit játszotta távol otthonától), az atomvárosiak viszont még gólt sem kaptak odahaza.

Az új idényben nagyot fordult a világ Bognár György együttesénél, a „rúgjunk eggyel többet, mint az ellenfél” taktika igazi befejezőcsatár nélkül nem alkalmazható, így a védekezésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Ennek hozadéka, hogy a két hazai bajnokin „lenullázták” ellenfelüket a zöld-fehérek, az Újpestet 3–0-ra, a Fehérvárt 2–0-ra győzték le, s ha ide vesszük még a BKV Előre elleni idegenbeli kupameccset (0–7), háromszázkilenc perce még gólt sem kaptak. 

A tíz szerzett paksi találaton nyolcan osztoznak (volt egy öngól is), az egyedüli duplázó az a Könyves Norbert, aki 2019 telén a hajdúságiaktól érkezett először a Fehérvári útra, és aki hétvégén szépségdíjas gólt szerzett Felcsúton (2–0).

A két csapat az elmúlt időszakban emlékezetes mérkőzéseket vívott egymással: 2020 júniusában az utolsó fordulóban a Paks 1–1-re végzett a Nagyerdei Stadionban, ami a Loki kiesését jelentette az élvonalból; idén februárban a DVSC örülhetett a három pontnak a 92. és a 95. percben lőtt góljával, ami előrevetítette Waltner Róbert menesztését az atomvárosiak kispadjáról; májusban pedig gól nélküli döntetlenre végeztek a felek, ez (is) kellett ahhoz, hogy a debreceniek végül bronzérmet szerezzenek, a PFC pedig ötödikként zárjon.

A szerdai találkozó lesz a két csapat negyvenedik bajnokija az NB I-ben, a paksiak hat győzelem mellett tizennyolcszor vereséget szenvedtek.

A Ferencváros is pótolja bajnokiját
A címvédő Ferencváros az előző idényben ezüstérmet szerző Kecskemétet fogadja ma 20 órakor az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Groupama Arénában (tv: M4 Sport). A találkozót a fővárosi zöld-fehérek július végi Shamrock Rovers elleni Európa-konferencialiga selejtezője miatt tolták el szeptember utolsó hetére.
A Ferencvárosnak még vissza van egy elmaradt mérkőzése, a Mezőkövesd elleni, negyedik fordulóból elhalasztott bajnokiját december 6-án, 20 órakor pótolja Dejan Sztankovics együttese a matyóföldiek otthonában.

OTP Bank Liga, a 2. fordulóból
Paksi FC–Debreceni VSC
Paks, Fehérvári út, szerda, 17.45 óra

Könyves Norbert szépségdíjas találata a Pancho Arénában (forrás: M4 Sport)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!