Labdarúgás

2023.12.23. 10:45

Előkelő helyen zárták az őszt a Paksi FC középpályásai a Nemzeti Sportnál

Tíz mezőnyjátékos és Szappanos Péter kapus került be a Nemzeti Sport hagyományos rangsorában, amit az OTP Bank Liga őszi szezonjában nyújtott teljesítmények alapján állított fel a szaklap.

Berg Sándor

Windecker József (balra) a negyedik), Mezei Szabolcs a hatodik helyet szerzete meg a Nemzeti Sport rangsorában

Fotó: Dömötör Csaba

Hagyományához híven a Nemzeti Sport idén is rangsorolta a labdarúgókat az OTP Bank Liga őszi idényében nyújtott teljesítményük alapján. A tíz kapust és 141 mezőnyjátékost felvonultató listán azok a futballisták szerepelhettek, akik a mérkőzések több, mint felén (szám szerint kilencen) pályára léptek. A sorrendet ezúttal is a 0-10-ig terjedő érdemjegy átlaga határozta meg azzal a kitétellel, hogy azokat a szerepléseket, ami harminc percnél kevesebb játékidőt jelentettek, nem vették számításba.

Szappanos Péter remek teljesítménye a második helyet jelentette a kapusok rangsorában
Fotó: Micheller Szilvia

Szappanos Péter épphogy lecsúszott az élről
A kapusok külön rangsorban szerepeltek, ahol a legmagasabb átlaggal a Debrecen kapuvédője, Megyeri Balázs végzett 6,111 ponttal. Mögötte nem sokkal maradt le a paksiak hálóőre, Szappanos Péter, akinek nyári szerződtetésével nagyot húzott a klub. A magyar válogatott kapus pedig a gólvonalon fogott jól, több bravúrt is bemutatott az ősszel, ami kereken 6-os átlagot jelentett.

Ősszel is Windecker József volt a legjobb
A mezőnyjátékosok között az atomvárosiaktól nyáron a címvédő Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabás végzett az élen 6,667-es átlagával, megelőzve két klubtársát, Mohammed Abu Fanit (6,286) és Marquinhost (6,154). Őket a Paksi FC elnyűhetetlen középpályása, Windecker József követi 6,142-es érdemjeggyel.

A 31 éves labdarúgó valóban remekül kezdte az idényt, az első tizennégy bajnoki találkozón kezdőként lépett pályára (tizenkettőt végig is játszott), hat gólt szerzett, amivel beállította eddigi legeredményesebb szezonját. Mindkét száma, illetve az átlaga is tovább növekedhetett volna, ha Diósgyőrben nem sérül meg a hajlítóizma és az utolsó három bajnokit nem kell kihagynia.

Windecker József nem először éri ilyen megtiszteltetés, az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének válogatottjába is bekerült a Nemzeti Sportnál. Akkor az abszolút helyezést tekintve 5,636-os átlaggal a 22. volt, posztján viszont második.

Papp Kristóf egyetlen bajnoki mérkőzést sem hagyott ki ősszel
Fotó: Dömötör Csaba

Még kilenc mezőnyjátékos képviseli a Paksi FC-t
A top10-be további két paksi játékos került be, a nyáron az MTK Budapesttől szerződtetett Mezei Szabolcs és a kilencedik szezonját taposó Papp Kristóf személyében. A pontrúgásairól híres 23 éves középpályás tizenöt mérkőzésen három gólt és öt asszisztot jegyzett, míg poszttársa egyetlen bajnokit sem hagyott ki ősszel, és mezőnymunkája mellett egy találattal és négy gólpasszal vétette észre magát.

A ranglistára rajtuk kívül többek között a házi góllövőlistát holtversenyben vezető Könyves Norbert, a csapatkapitányi karszalagot viselő Szabó János és a védelem másik oszlopos tagja, az eltiltás miatt csak egy találkozót kihagyó Kinyik Ákos is felkerült.

A Paksi FC mezőnyjátékosainak helyezései

HelyezésNévÁtlagÉrtékelhető mérkőzésszám
4.Windecker József6,14214
6.Mezei Szabolcs6,07114
10.Papp Kristóf5,94117
14.Könyves Norbert5,84613
14.Szabó János5,84613
41.Osváth Attila5,58312
45.Silye Erik5,54511
50.Kinyik Ákos5,50016
50.Kovács Krisztián5,50016
96.Lenzsér Bence5,25012

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!