Labdarúgás

2024.01.16. 19:41

A Paksi FC tartalékcsapata is nekivágott a felkészülésnek – képgalériával

Kedden kora este a Paksi FC második számú csapata is megkezdte a felkészülést az NB III-as bajnokság tavaszi folytatására.

Teol.hu

Fotó: Molnár Gyula

Miközben az OTP Bank Ligában éllovas Paksi FC játékosai elrepültek a törökországi edzőtáborba, az atomvárosiak NB III-ban szereplő második számú csapata kedd délután megkezdte a közös munkát. Kindl István alakulata nem kapkodta el, a szekszárdiak január nyolcadikán, a dunaföldváriak kilencedikén, a majosiak pedig tizenötödikén álltak munkába. 

Persze nincs is ok a kapkodásra, a tolnai gárdák közül így is a paksiak fiatal együttese teljesített a legjobban ősszel a Dél-Nyugati csoportban, ahol úgy áll a hetedik helyen, hogy döntetlent nem is játszott, 7 győzelmével szemben 10 vereséget szenvedett. Sokat rontott az összképen a hajrá, az utolsó hat bajnokija közül ötöt is elbukott a Kindl-csapat, amely pedig korábban dobogón, vagy dobogó közelben tanyázott. 

Sok a fiatal, hullámzó még a csapat teljesítménye – ezt emelte ki értékelésében a paksiak vezetőedzője, hozzátéve, hogy így is vállalható teljesítményt tettek le az asztalra az ősszel. 

A legfőbb célunk az volt, hogy a kieső zónától minél távolabbra kerüljünk, tehát ne fenyegessen minket a kiesés veszélye, illetve ne kényszerüljünk élet-halál harcot vívni tavasszal a bennmaradásért. Elsősorban mindig az adott mérkőzésekre koncentráltunk, és hogy azon minél jobban teljesítsünk, minden alkalmat megragadjunk, hogy nyertesként távozzunk a pályáról. Véleményem szerint a lehetőségeinkhez mérten ezt sikerült megvalósítani, tehát nem vagyok elégedetlen. Azt sem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy fontos feladataink közé tartozik, hogy fiataljaink a felnőtt tétmérkőzéseken minél több tapasztalatot és játékpercet gyűjtsenek” – összegzett Kindl István a klub internetes oldalán.

Kiemelte, hogy két tehetséges fiataljuk, Horváth Kevin és Pesti Zoltán az ősszel az NB I-es csapatban is megmutathatta magát. 

A paksiak hét felkészülési mérkőzéssel hangolnak a tavaszra, az elsőt január 31-én a szintén a Dél-Nyugati csoportban szereplő Kaposvári Rákóczi otthonában játsszák. A kaposváriakkal amúgy hazai pályán is megmérkőznek az atomos fiatalok, akik a Bonyhád-Majossal is kétszer meccselnek, illetve a Moháccsal, a Fehérvár második csapatával és a Szekszárdi UFC-vel találkoznak majd. 

A Paksi FC II felkészülési programja (a pontos kezdési időpontokat a találkozók előtti napokon közlik): Január 31., szerda: Kaposvári Rákóczi–Paksi FC II. Február 3., szombat: Mohácsi TE–Paksi FC II. Február 7., szerda: Fehérvár FC II–Paksi FC II. Február 10., szombat: Paksi FC II–Kaposvári Rákóczi. Február 14., szerda: Szekszárdi UFC–Paksi FC II. Február 17., szombat: Paksi FC II–Bonyhád-Majos. Február 25., vasárnap: Paksi FC II–Bonyhád-Majos. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!